|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Nie moge otworzyć maski |
Autor |
Wiadomość |
RafalGDI
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI, 2003, 122KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-06-2012, 11:57 [Cari 1.8 GDI] Nie moge otworzyć maski
|
|
|
Witam. Otwierając ostatnio maske by dolać płynu do spryskiwacza poczułem jakby linka się zerwała. Nie wiem czy przy zamku czy gdzie.... Po próbach ciągnięcia za linke maska nie otwiera się. Próbowałem dojść od spodu samochodu ale nie wiem dokładnie gdzie znajduje się zamek (jakieś foto byłbym wdzięczny)? Czy miał ktos kiedyś podobny problem albo wie jak temu zaradzić? Czy da się otworzyć maske w Cari, żeby dostać się do zamka zdejmując atrapy? |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 17-06-2012, 12:03
|
|
|
Na początek wyjmij w kabinie linkę z cyngla i wytargaj ją kombinerkami z pancerza, by wiedzieć ile jej się zerwało.
Jak widać na fotach pancerz od linki pod nerką jest gruby, nerka od spodu jest na wkręta a od góry na plastikowy klips z plastikową śrubką i do lampy za zatrzask wpięty wiec uważaj by nie uszkodzić mocowania w lampie.
 |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
RafalGDI
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI, 2003, 122KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-06-2012, 19:31
|
|
|
Wielkie dzieki i9i za zdjecia:) Problem rozwiązany. Zamek się zaciął i dlatego nie otwierało, linka cała. Wąskim śrubokrętem dostałem się miedzy atrapą a maską do zamka i odblokowałem. |
|
 |
|
|