Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: meydey000
29-04-2013, 21:11
Poszukuje kogoś kto pomoże mi z moją Cari
Autor Wiadomość
adrian3232 
Forumowicz
:)

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 SOHC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2013, 22:04   Poszukuje kogoś kto pomoże mi z moją Cari

Witam,
Otóż problem jest taki że rzuca moją Cari na lewo i prawo. Stało się tak od kiedy zmienili mi koła na letnie (uprzedzam odrazu że nie jest to wina opon). Po pierwsze żeby samochód jechał prosto kierownica musi być lekko skręcona w prawo (a przed zmianą tak nie było). Ogólnie samochód jest niepewny w prowadzeniu. I zwracam się o pomoc aby ktoś mi doradził jakiegoś speca w tej dziedzinie tutaj w kielcach który miałby czas chociaż zerknąć co się dzieję, ponieważ w środę wyjeżdżam na majówkę także dobrze aby ten ktoś miał czas jutro albo we wtorek.

Pozdrawiam,

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-04-2013, 22:17   

A czy te letnie opony założyli Ci na te same felgi na których wcześniej były zimówki czy może na jakieś inne?

adrian3232 
Forumowicz
:)

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 SOHC
Wysłany: 29-04-2013, 11:16   

Koła były przekładane całe felgi z oponami na których jeździłem w tamtym roku. W zimie miałem stalówki a na lato amelinium :D
Ewentualnie czy to może być wina zużytych łożysk amortyzatora? i dały by o sobie tak znać po zmianie kół z 195/55 R15 (zima) na 205/45 R16 (obecnie) bo na zimówkach było ok

sebkin 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Wysłany: 29-04-2013, 11:34   

Miałem podobny objaw, auto ściągało w prawo. Po wymianie prawej poduszki amortyzatora problem zniknął.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi