Ciemnozielony Colt CA5A |
Autor |
Wiadomość |
ozzy89
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 192 Skąd: Paczyna
|
Wysłany: 10-10-2012, 01:23 Ciemnozielony Colt CA5A
|
|
|
Wypadałoby się w końcu pochwalić Wam tutaj moim już trzecim Coltem Po CA1A Malibu i CA4A Malibu przyszedł czas na wymarzone GTi! W ostatni weekend sierpnia jechałem po nie ze Śląska aż do Gdańska (wracając co chwila w centralnej Polsce spotykałem Miśki, generalnie Galanty i Carismy, pewnie wracające ze zlotu). Właściciel pewny, dość znany w środowisku (posiada CC4A z 4G63T pod maską). Wszystko było tak jak opisywał. Do wyciągnięcia był prawy tylny błotnik po szkodzie parkingowej i dach do odnowienia. Ogólnie tyle z większych rzeczy do ogarnięcia. Poza tym za jakiś czas trzeba będzie się zająć tylnym zawiasem i popychaczami, które czasem słychać chwilę po odpaleniu, trzeba będzie dopieścić powłokę lakierniczą.
Na plus: wnętrze w naprawdę dobrym stanie, przedni zawias na poliuretanie, przednia górna rozpórka, silnik zdrowy, po wymianie oleju. Poprzedni właściciel zrobił nim 8 tys. km. Po zakupie wymienił uszczelkę pod głowicą, sprzęgło i rozrząd. Halogeny są w świetnej kondycji. Spód auta jest zdrowy
Colt jest z roku 1993, a więc najstarszy ze wszystkich jakie posiadałem Ma fajny, dość rzadki kolor lakieru. Z opcji posiada elektryczny szyberdach i chlapacze. Nie ma ani ABS-u, ani klimy co mi odpowiada
Myślę, że będzie miał się u mnie dobrze
na wszelki wypadek w garażu leżą dla niego odświeżone ori wahacze z założonymi poliuretanami i nowymi sworzniami
 |
Ostatnio zmieniony przez ozzy89 17-11-2012, 16:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
moniaquba
Forumowicz UWAGA! OSZUST!
Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
|
Wysłany: 11-10-2012, 14:21
|
|
|
Szerokości I radości z jazdy:) Zapodaj jakieś foty wnętrza.
Malibu sprzedajesz?? |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

|
Wysłany: 11-10-2012, 19:52
|
|
|
moniaquba napisał/a: | Szerokości I radości z jazdy:) Zapodaj jakieś foty wnętrza.
Malibu sprzedajesz?? |
dzięki fotki wnętrza wrzucę jak je zrobię tylko muszę w nim posprzątać tak, Malibu wisi na otomoto już drugi raz i zero zainteresowania
edit: jeśli ogłoszenie pojawi się w dziale sprzedam wtedy będziesz mógł wklejać linki. |
Ostatnio zmieniony przez londolut 11-10-2012, 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xluki
Mitsumaniak

Auto: Mercedes SLK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 813 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 11-10-2012, 20:21
|
|
|
Fajne GTi. Natrafiłem na tego Colta w dziale sprzedam... Od razu było widać, że warte swojej ceny. Niech dobrze się sprawuje. Czekam na więcej fotek. |
_________________ 02483/KMM
Była: Carisma 1.8GDI 98' LX
Była: Carisma 1.8GDI 12.04' Motion PLUS
Była: Honda Civic VIII 2.2 i-CTDI
Była: Honda Civic IV 1.6 16v
Jest: Mercedes-Benz SŁK 2.3 Kompressor
 |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

|
Wysłany: 11-10-2012, 20:35
|
|
|
xluki napisał/a: | Fajne GTi. Natrafiłem na tego Colta w dziale sprzedam... Od razu było widać, że warte swojej ceny. |
zdziwiło mnie, że nikt go przede mną nie kupił |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

|
Wysłany: 20-10-2012, 18:02
|
|
|
jako, że Malibu jeszcze u mnie stoi, to póki co nie ma kasy, którą miałbym włożyć w GTi więc zabrałem się dziś za konkretne pucowanie najpierw standardowo ogarniałem wnętrze. Potem mycie auta, później felg po wysuszeniu przeleciałem pastą polerską i już było widać konkretne efekty, szczególnie na masce, która wyglądała najgorzej na zderzaku porobiły się piegi, ale zlewam to generalnie to nadaje się on do malowania następnie machałem black holem. Super wyciągnął głębię z lakieru na koniec wosk, chociaż nie siadł jakoś idealnie. Może jutro będzie lepiej jak się już porządnie zwiąże poza tym na fotkach nie widać pełni kolorów, może poza czarnym nie widać tej pięknej zieleni w słońcu, ani czerwonych drobinek w lakierze ogólny efekt mojej dzisiejszej pracy bardzo mi się podoba warto było stracić te 5 godzin
Edit: Ten kolokwializm jest wulgaryzmem. |
Ostatnio zmieniony przez mkm 20-10-2012, 19:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xluki
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-10-2012, 18:56
|
|
|
Jesteś zadowolony po zastosowanie tego "black hole'a"? BO zastanawiam się u siebie też zacząć go stosować... Jak z wydajnością? Masz dużą czy małą butelkę? |
 |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

|
Wysłany: 20-10-2012, 19:33
|
|
|
xluki napisał/a: | Jesteś zadowolony po zastosowanie tego "black hole'a"? BO zastanawiam się u siebie też zacząć go stosować... Jak z wydajnością? Masz dużą czy małą butelkę? |
jestem bardzo zadowolony - świetnie wyciąga głębie z ciemnego lakieru siostra kupiła tester, więc buteleczka jest niewielka. Użyła kilka razy na swoim Clio, teraz raz ja i dość sporo go jeszcze zostało ma fajny jagodowy zapach na ostatnim zdjęciu widać maskę po polerowaniu i nałożeniu black hole'a, a przed woskowaniem.
mkm, przepraszam za kolokwializm, to przez moje podniecenie Coltem mi się wymsknęło |
|
|
|
 |
xluki
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-10-2012, 19:41
|
|
|
W takim razie trzeba będzie zakupić to cudeńko na wiosnę... Dzięki wielkie. |
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 21-10-2012, 11:52
|
|
|
ozzy89, tak przypuszczałem, dlatego taki malutki "edit"
Co do "nabłyszczania", mam małą uwagę... albo wcześniej miałeś niezbyt fachową polerkę, albo niezbyt dokładnie doczyściłeś lakier.
Podstawa w pięknym blasku to przygotowanie pod "nabłyszczacz" i tu masz jeszcze pole do popisu - twierdzę, że z Twojego lakieru da się wyciągnąć jeszcze lepsze efekty
Na marginesie - super kolor. |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

|
Wysłany: 22-10-2012, 00:15
|
|
|
Pewnie się da lepsze efekty wyciągnąć, ale niestety taki słaby ze mnie fotograf, że w ogóle nie udało mi się złapać uzyskanego obecnie efektu. Może tylko na ostatnim zdjęciu, które zrobiłem chwilę po nałożeniu black hole'a fachowej polerki nie było, bo robiłem wszystko ręcznie |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

|
Wysłany: 31-01-2013, 00:09
|
|
|
Ostatnie inwestycje w GTi:
Przygotowanie kół letnich do sezonu (wpadły Yokohamy A Drive). Wymiana oleju(Zostałem przy Valvo Max-Life 10W40).
Na montaż czekają irydowe świece Denso, popychacze zaworów Ajusy i poli na tył
wyprana i naoliwiona wkładka K&N już siedzi w aucie od tygodnia.
Dziś założyłem kierownicę z EVO IV |
|
|
|
 |
xluki
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-01-2013, 09:11
|
|
|
chyba się zgodzisz, że zajefajnie ta kierownica leży w dłoni |
 |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

|
Wysłany: 31-01-2013, 16:47
|
|
|
xluki napisał/a: | chyba się zgodzisz, że zajefajnie ta kierownica leży w dłoni |
jak dla mnie jest idealnie wyprofilowana aż chce się przepisowo trzymać dłonie na kierownicy |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|