|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik temperatury... |
Autor |
Wiadomość |
kimo
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2012 Posty: 133 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 08-07-2012, 10:51 Czujnik temperatury...
|
|
|
Gdzie znajduję sie czujnik temperatury zewnętrznej w Carismie po lifcie? Bo zauważyłem, że jak samochód postoi troszkę dłużej i przed jazdą sprawdzę temperaturę to pokazuje np +36C , gdzie na zewnątrz jest +20C. Sytuacja się normuje, gdy już jadę. Czy to każda Cari tak ma? |
_________________ "Tabliczka wjazdowa Kołobrzeg wita z każdej strony libacja znakomita" |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-07-2012, 11:04
|
|
|
kimo, podejrzewam, że każda tak ma. U mnie w Galancie jest to samo, a czujnik umieścił chyba jakiś kompletny skośnooki debil przed chłodnicą cieczy na przednim pasie. |
|
|
|
 |
ahalek23
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 4G92
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 58 Skąd: Rymanów
|
Wysłany: 08-07-2012, 11:07
|
|
|
Przed liftem jest z przodu na rozpurce pasa przedniego na środku przed chłodnicą wody w lifcie pewnie też ale pewności nie mam .Czujnik wygląda jak walec z dwoma kablami wpięty jest do wtyczki koło presostatu osuszacza.U mnie w upalny dzień wskazuje 36 stopni w cieniu a domowy termometr w tym momęcie w słońcu wskazuje 41 stopni Pozdrawiam |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 09-07-2012, 09:48
|
|
|
kimo napisał/a: | Gdzie znajduję sie czujnik temperatury zewnętrznej w Carismie po lifcie? |
Stojąc przed samochodem, to w okolicach lewej "nerki" |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
|
|