Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Poduszka, mocowanie amortyzatora - zamienniki
Autor Wiadomość
kamilv2 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '01
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 28-06-2012, 13:49   [Cari 1.8 GDI] Poduszka, mocowanie amortyzatora - zamienniki

Witam,
Okazało się, że konieczna jest wymiana poduszki amortyzatora w mojej Cari 1.8 GDI rocznik 2001. Mechanik miał trudności ze znalezieniem zamienników a za oryginalną część musiałbym zapłacić ok. 300 zł, co wg mnie jest kwotą stanowczo za wysoką. Przeszukałem allegro i znalazłem takie zamienniki:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2448805705
http://allegro.pl/show_item.php?item=2403452256
http://allegro.pl/show_item.php?item=2437765054

Proszę aby ktoś kto ma doświadczenie w tej kwestii wypowiedział się co do kompatybilności tych części z moim autem oraz oczywiście jakości poszczególnych opcji. Póki co najbardziej skłaniam się do części firmy Japanparts (drugi link).

Wyczytałem też, że można zakupić część do Volvo S40. Czy rzeczywiście mocowanie amortyzatora w Volvo S40 jest identyczne?

W razie czego podaję mój VIN: XMCLNDA2A1F009689.

Z góry dziękuję za pomoc.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 28-06-2012, 20:14   

Masz wersję po lifcie tak? Z tego co pamiętam to tu można kupić oddzielnie łożysko oddzielnie gumę. Ale jeśli już wymieniać to tylko oryginał. Podobno dużo więcej wytrzymuje.

Brikston 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Wysłany: 28-06-2012, 20:21   

ja mam po lifcie i wymienialem same łożyska, oryginały wsadzilem.

kamilv2 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '01
Wysłany: 30-06-2012, 01:07   

OK, to zamawiam tylko oryginalne łożyska. Mam nadzieję, że mocowanie i guma jest w dobrym stanie. Dzięki za opinie.

Kan_Alia 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102 KM
Wysłany: 13-07-2012, 16:11   

Witam. Mam pytanie do osób, które rozbierały same przednie amortyzatory. Mam carisme 1.9 DID 2001r.

1 Czy górne mocowanie amortyzatora, gdzie śruby tworzą trójkąt jest symetryczne i przy każdym ułożeniu śrub w otworach karoserii będzie dobrze działać czy to trzeba konkretną śrubę w konkretny otwór wcelować? Jest możliwość błędnego montażu?

2 Czy po wymianie łożyska górnego mocowania jest możliwość zmiany zbieżności auta?

Odpowiedz do tematu