|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przewożenie rowerów w MO II |
Autor |
Wiadomość |
romeck
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 3.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-07-2012, 22:36 Przewożenie rowerów w MO II
|
|
|
Witam, kupiłem właśnie 2 rowerki i zastanawiam się czy któryś z szanownych kolegów mógłby się podzielić sugestiaami jak najlepiej je przewozić Outkiem ? (nie mam haka , a na gore to raczej ciezko pchac , do srodka tez) wiec chyba najlepiej jakas konstrkukcja tylna na klape cos jak thule clipon , ale ten troche drogi , natomiast uwazam ze lepiej wydac pare stow wiecej i miec spokoj co do lakieru itp... może ktoś ma jaieś doświadczenia i takie cos. |
_________________ Mitsubishi Outlander II 3.0 |
|
|
|
 |
Mabel
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
|
Wysłany: 09-07-2012, 07:03
|
|
|
Ja zdecydowałem się na bagażnik dachowy - aluminiowe belki do relingów od Thule + również szwedzkie uchwyty do rowerów. Wrzucenie na dach rowerów wymaga lekkiej gimnastyki, ale podróż przebiega spokojnie - słychać tylko świst, a na wertepach kołysanie. Rowery są przymocowane solidnie, nie przesuwają się, nie luzują itp.
Opcja z bagażnikiem dachowym pozwala też na zachowanie łatwego dostępu do bagażnika, no i nie muszę się bawić w przekładanie rejestracji.
Jedyny minus, że do Mc Drive'a nie podjedziesz |
|
|
|
 |
fufaj3
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
|
Wysłany: 09-07-2012, 16:32
|
|
|
potwierdzam aby zamocowac rower na dach to trzeba być bardzo wysokim lub mieć krzesełko
w okresie letnim serwisuje rowerki i wiem coś na ten temat kilka razy musze je tam władowac
a te z marketu z dziwnymi ramami sa najgorsze
mój zestaw belki Whispbar - są zajebiście ciche
a na rowery THULE 591 - pod ręka ma zamek i pokrętło |
|
 |
tomm78
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 09-07-2012, 22:15
|
|
|
Witam. Faktycznie, aby zamocować rowerki na dachu trzeba dosyć wysoko sięgać, ale tragedii nie ma. Dobre uchwyty rowerowe są bardzo pomocne w mocowaniu. Ja przewożę rowery na uchwytach Tule Outride 561. Bardzo duża sztywność zamocowanego roweru. Minusem jest zdemontowane koło. Jeśli masz lekki rower na carbonowej ramie, to tylko takie mocowanie. Ale w wielu przypadkach pakuję rowery do środka, tylko muszę zdemontować przednie koło. 3 rowery wchodzą na stojąco, a na tylnym siedzeniu jeszcze siedzi wygodnie pasażer |
|
|
|
 |
rworks
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2011 2.4CVT
|
Wysłany: 11-07-2012, 16:46
|
|
|
Podbijam. Posiadam bagażnik na kufer z inter-packa. Pasował do Corolli Verso, więc wymiarowo jest podobnie. Idealnie, gdyby pasował i do miśka (zero kosztów, wygoda z tyłu). Natomiast w inter-pack'u powiedzieli mi, że takie bagażniki nie pasują na samochody z otwieranym progiem (mieli na myśli konkretnie C-Crossera). Ale ostatnio zawiodłem się na innej opinii kogoś z inter-pack'a, więc wolałbym zweryfikować. Już nawet chciałem test krótko-kilometrowy zrobić (tj. założyć i pojeździć w kółko, zobaczyć co się stanie).
Ktoś coś wie na ten temat? Takie bagażniki są tańsze i wygodniejsze. No i bezpieczniej się czuję, mając rower z tyłu, a nie na dachu. |
|
|
|
 |
|
|