Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:17 |
[Carisma 1.8] Proszę o opinie |
Autor |
Wiadomość |
ONdragon
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-07-2012, 22:34 [Carisma 1.8] Proszę o opinie
|
|
|
Witam chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym autku. Zamierzam jechać go oglądać. Może ktoś jednak dopatrzy się jakiś nieprawidłowości. Proszę o ocenę tego egzemplarza:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C24710768.html
Jak uważacie warto się nią zainteresować? |
Ostatnio zmieniony przez ONdragon 07-07-2012, 10:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Clari
Nowy Forumowicz Zyc Jest Pieknie

Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 06-07-2012, 17:07
|
|
|
oczwiscie ze warto to Carisma sam mam 1.8 GDI i nie narzekam chociaz koles tam w dym oszczedny troche przesadzil bo Carisma1.8 GDI lubi sobie lyknac (prznajmniej przy mojej agresywnej jezdzie w miescie wciagnie 8,1 do nawet 8,5 ale zdarzylo mi sie jezdzic oszczednie wiec srednio 7,2 pokazalo w miescie a w trasie zszedlem nawet do 5,8 ale setki nie przekroczylem) ogolnie autko na plus jezeli silnik bedzie igielka to po standardowych wymianach po zakupie masz dlugo spokoj z jakimikolwiek czesciami;) pozdrawiam |
_________________ 'Wiem, mój sukces to powód, że nie sypia mój wróg
zawsze ktoś ma jakiś problem Ja chcę robić swoje,
niezależnie od nikogo iść swoją drogą, nie dać satysfakcji wrogom' |
|
|
|
 |
ONdragon
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-07-2012, 09:07
|
|
|
A jesli idzie o ten konkretny egzemplarz czy moze widzicie na zdjeciach cos co by wskazywalo ze moze byc stuknieta lub ze cos bylo przy niej kombinowane?
Moze poszukac innej? |
|
|
|
 |
szunaj
Forumowicz szunaj
Auto: Mitsubihi Carisma 1.6 16V
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2008 Posty: 32 Skąd: Myslowice
|
Wysłany: 08-07-2012, 07:56
|
|
|
Witam,autko na zdjęciach przeważnie wygląda ładnie i jak nie ma ewidentnych wad to trudno je wychwycić,robienie zdjęć pod kątem jeszcze bardziej to utrudnia.Widze ze auto ma orginalne blachy nieprzewozowe zapytaj w wydziale komunikacji jak to będzie przy przerejestrowaniu,opłaty przerejestrowania to około 1300zł.Do oglądania zabierz kilku znajomych i niech przypatrzą się dokładniej w realu i jak było coś robione to na pewno któryś coś znajdzie.Mnie zastanawia zbyt niska cena,na Auto-Scout24 taki egzemplarz jest o wiele droższy,pozdrawiam |
_________________ Anusi |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 08-07-2012, 09:38
|
|
|
ONdragon,
1. popatrz na prawe tylne nadkole poniżej listwy na drzwiach. Ewidentna obcierka. To nic, ale nie da się tego tak wgiąć, żeby nie uszkodzić drzwi. Więc cos się tu już działo niestety. Zestawiając to z brakiem plastiku w bagazniku mozna przypuszczać, że mogło to byc coś poważniejszego.
2. Ostatni tłumnik, albo pomalowany jakąś srebrzanką, albo zupełnie nowy. Jesli nowy to dlaczego (ori wytrzymują tyle, co samochód). Patrz pkt.1
3. Handlarz twierdzi, że to okazja, czyli sprzedaje za mniej niż mógłby wziąć. Jakby to delikatnie ująć.... nie wierzę |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Clari
Nowy Forumowicz Zyc Jest Pieknie

|
Wysłany: 08-07-2012, 10:42
|
|
|
fakt przygladnalem sie teraz bardziej i tak jak zwolin nie podoba mi sie to wgniecenie a swoja droga ja w swojej Carismie jak sa zgrzewy w bagazniku na dole pod lampami to ja mam idealnie zgrzane tz bez jakichkolwiek szczelin i z tego co sie dowiadywalem to takie cos od razu sie rzuca w oczy bo fabrycznie takie cos jest idealnie zgrzane bez szczelin jak bedziesz ogladal mozezsz sie dokladnie przypatrzec tylowi jak byl malowany najlepiej jakbys mial znajomego ktory sie na tym zna warto go wziasc i tak jak zwolin mowi ogladnij tlumik moze byl dziurawy i spawany dlatego jest pomalowany |
_________________ 'Wiem, mój sukces to powód, że nie sypia mój wróg
zawsze ktoś ma jakiś problem Ja chcę robić swoje,
niezależnie od nikogo iść swoją drogą, nie dać satysfakcji wrogom' |
|
|
|
 |
ONdragon
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20986 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-07-2012, 09:23
|
|
|
ONdragon, nierealny jak dla mnie przebieg .
Amory 2 do wymiany i tył stan dobry, czyli do przebiegu trzeba dopisać minimum jedynkę .
Brak znaczków GDI pod kierunkami + brak fotek silnika czyli możliwe, że po przejściach . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
zwolin
|
Wysłany: 09-07-2012, 17:30
|
|
|
CHecheche odliczając to, co gość w nią wsadził (uczciwie wymieniony rozrząd + reszta =ok 2kpln) to wychodzi, że auto za 5 kpln. Do tego opłaty, rejestracja, zarobek handlarza i wychodzi, że rozmawiamy o aucie, które w holadii mogło kosztować max 500 ojro
Amortyzatory lecą przy przebiegu ok 200 kkm. Po co wymieniać rozrząd przy przebiegu 78 kkm (jeśli do 90 powinien dojeździć) i sprzedawać samochód.
Brak jakichkolwiek zdjęć pozwalających ocenić stan (kierownica/ fotel kierowcy/ silnik itp).
Jak dla mnie to już sam wydech go dyskwalifikuje, gdyż osiedlowe koty będą tam na noc włazić |
|
|
|
 |
ONdragon
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-07-2012, 19:01
|
|
|
Witam. Mam nowa cari na oku (troche drozsza, ale mam nadzieje ze jakosc idzie z cena), tym razem silnik 1.6:
1.6 carisma
Prosze o opinie. Widzicie moze cos niepokojacego? |
|
|
|
 |
zwolin
|
Wysłany: 01-08-2012, 23:46
|
|
|
Długo już się poniewiera w ogłoszeniach, więc nie musi to być taki znów ideał. Jeśli buda jest OK, to w 1,6 resztę ogarniesz w normalnych pieniądzach. |
|
|
|
 |
gbob3
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 00r, 1.8GDI 90kw
|
Wysłany: 02-08-2012, 08:03 Nabyłem tą carusie !
|
|
|
Witam
Inni pisali a to ja stałem się szczęśliwym posiadaczem tego autka z ogłoszenia. Jestem zdziwiony że mało kto ją oglądał, autko naprawde w dobrym stanie i za jakie pieniądze ! - sporo jeszcze wynegocjowałem.
Autko przeszło przegląd bez problemów ( co prawda w drugiej stacji diagnostycznej bo pierwszej zwróciłem uwage na łożysko z tyłu po prawej stronie - normalnie tego nie sprawdzają ). To moja druga Carisma - pierwsza była z 1999r w 1.9td 90km sedan - załowałem że sprzedałem dlatego wracam
Tak więc stan blacharski na dobry sporo odprysków na masce niestety carusie i ich lakier do najlepszych lotów nigdy nie należały - wymaga gruntownej polerki . Zderzaki malowane, szyba przednia wymieniona najprawdopodobniej była pęknięta bitki żadnej nie było elementy oryginalne nienaruszone, podłożnica ok. Rzuciły się w oczy elementy pordzewiałe w komorze silnika i w podwoziu , autko albo wodowało albo było w miejscu bardzo wilgotnym ze wskaznaniem na to drugie ( ilośc i miejsca zardzewiałe to słabe podatne miejsca wiec pasuje ) , środek ok nardi torino wiec pół skórka do odświeżenia kupić preparaty za 150zł i powinno być prwie jak nowe. Niestety było palone ale tragedii nie ma ( dwa przypalenia na boczku drzwi kierowcy - płynna skórka i po sprawie ) . A teraz najważniejsze stan techniczny
1.Silnik tylko czasami terkocze przy niskich obrotach jak w dieslu z tego co pamietam norma w GDI więc do wymiany pompa oleju nie wiem czy z popychaczami hydraulicznymi się będe bawił nie wiem który to terkocze a wymiana wszystkich hmmm ile ich tam było ?
2. Silnik kręci jak miło bez szarpnięć i takich tam historii, obroty nie skaczą - widać jak autko jeźdiło to ktoś dbał - oczywiscie olej do wymiany i wszystkie paski , z rozrządem poczekam jeszcze jakiś 1000km - PYTANIE W MOJEJ POPRZEDNIEJ CARI BYŁ JEDEN PASEK KLINOWY DO WSZYSTKIEGO WIDZE ŻE TUTAJ SĄ CO NAJMNIEJ DWA ?
3. Zawieszenie ok pordzewiałe elementy amorki,zaciski tarcz niestety autko naprawde długo stało , troche przód skrzypi przy skręcaniu kierownicą w lewo tylko przy jeździe więc zaśniedziałe elementy napędu zapewne albo zacisk zapiekł ( cykliczne skrzypienie jak koło się kęci takie coś jak raz..przerwa..raz...prerwa - im szybciej tym mniejsze przerwy w skrzypieniu )lub drążki kierownicze do wymiany - luzów nie ma, tył amorki raczej wymienie ale to z czasem, łozysko szumi strasznie wiec to pierwsza rzecz którą zrobie
4. Pompka do tylnych spryskiwaczy nie działa trzeba wymienić
5. Trzeba zaprogramować pilot od centralnego - niestety mam tylko kluczyk zapasoway szary , czarny tez jest ale bez plasitku wiec nie ruszy autko z tego
Z mankamentów to wszystko generalnie poza terkotaniem i łożyskiem większość to pierdoła do zrobienia w dłuższym czasie , ale jestem na razie bardzo zadowolony z tego zakupu nie ma to jak mitsu co prawda holendersko szwedzkie ale zawsze japoński silnik pod maską , kolor piękny - już teraz wiem że w przyszłym roku zafunduje felgi 16/17 ( obecnie 15 - pójdą na zime ) przyciemnianie szyb tylnych to już teraz by dziecku nie świeciło, no i wydech wymienie na nierdzewke z ładnym tłumikiem końcowym , w połączeniu z filtrem stożkowym powinno mi dodać pare koników wiecej a no i pod evoscana trzeba go podpiąć mam nadzieje że ELM327 na tym pójdzie bo innego kabelka nie mam
Pozdrowienia dla wyszystkich
Już sie nie umiem doczekać kiedy te wszystkie pierdoły zrobie |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20986 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
gbob3
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 00r, 1.8GDI 90kw
|
Wysłany: 02-08-2012, 20:04
|
|
|
ok sorki ale jestem happy i mi sie rozpisało |
|
|
|
 |
glina
Mitsumaniak

Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 03-08-2012, 14:10 Re: [Carisma 1.8] Proszę o opinie
|
|
|
ONdragon napisał/a: | Witam chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym autku. Zamierzam jechać go oglądać. Może ktoś jednak dopatrzy się jakiś nieprawidłowości. Proszę o ocenę tego egzemplarza:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C24710768.html
Jak uważacie warto się nią zainteresować? |
a to nie anglik? ustawienie strumienia powietrza w europejczykach jest po prawej. po lewej jest temperatura
a tutaj na odwrot....
poza tym pisze ze klimatronik a na zdjeciu zwykly manual... |
|
|
|
 |
|