Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
30-10-2017, 16:23
Zegarek dla meza na prezent
Autor Wiadomość
Fiona 
Forumowicz

Auto: skoda fabia
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-04-2016, 14:46   Zegarek dla meza na prezent

Panowie doradzicie jaki zegarek dać dla meża na prezent? Nie za bardzo mam siek kogo zapytać o jakiś konkretny model a chciałabym kupić mu coś porządnego. Mam do wydania 1000 zł.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 06-04-2016, 15:29   

Zegarek Ok, a czy na pasku czy na Bransolecie, powinnaś jako żona wiedzieć lepiej? :wink:
jest jeszcze Atlantic, Festina, casio, Citizen, Nautica, i inne.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 07-04-2016, 08:23   

Też kiedyś przyszedł u mnie moment, że zapragnąłem dobry zegarek. Za namową jednego z forumowiczów zakupiłem taki:
http://luxtime.pl/citizen_skyhawk_AT
trochę bałem się metalowej bransolety - czy nie będzie wyrywać włosów i jestem zaskoczony na plus, jest OK, żadnych problemów a na pewno jest solidniejsza od paska.
To co sobie chwalę w nim to tarcza, która jest źródłem energii dla wewnętrznego akumulatora oraz łączność radiowa z najbliższym zegarem atomowym i pewność prawidłowej godziny.
Z drugiej strony - mąż lubi klasykę? - bo teraz jest fajna oferta na zegarki łączące się ze smartfonem, monitorujące pracę ciała, serca, ilość snu itd. Sam się nad tym zastanawiam, bo od 2 lat sporo czasu poświęcam na sport.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 07-04-2016, 10:15   

Krzyzak napisał/a:
To co sobie chwalę w nim to tarcza,
To raczej wesołe miasteczko i jedna wielka karuzela. :wink:
Fiona, Kup smartwatcha. Ja mam sony smartwatch 3. Ma wszystko co potrzeba (potrafi nawet kontrolować lancerka - VIPER).
Tarczy do wyboru do koloru. :wink:
Pulsy i przepowiadanie pogody, fitness, biegi, kalorie, czary mary poniżej 1000zł.

Powodzenia w wyborze zegarka. :wink:

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 07-04-2016, 13:57   

tyku napisał/a:
Pulsy i przepowiadanie pogody, fitness, biegi, kalorie, czary mary poniżej 1000zł.
Pytanie, czy zegarek ma wyglądać tak:

Czy tak:

:?:

igorek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 07-04-2016, 14:11   Re: Zegarek dla meza na prezent

Fiona napisał/a:
Panowie doradzicie jaki zegarek dać dla meża na prezent? Nie za bardzo mam siek kogo zapytać o jakiś konkretny model a chciałabym kupić mu coś porządnego. Mam do wydania 1000 zł. Biorę pod uwagę taką certinę na bransolecie:
http://www.zegarmistrz.co...1103700-34.html
Oraz taką na pasku
http://zegarki-plonka.pl/...4101603200/1688
Co będzie lepsze?

Z tych dwóch lepiej się moim zdaniem prezentuje ten model na pasku. Klasyczna Certina z prostym czarnym paskiem tak wiec zobaczysz, że często będzie w niej chodził bo taki zegarek pasuje praktycznie do wszystkiego. Poza tym jeśli o mnie chodzi to uważam, że zegarki na pasku są wygodniejsze.
Ten drugi również jest ok. Jest to dobra marka tak więc jakość bedzie niezła. Szkoda,ze nie masz więcej kasy bo takie naprawdę fajne modele Certiny zaczynają się od 1500-2000 zł.

Smartwatch to również dobry pomysł ale jeśli facet nie ma żadnego porządnego zegarka to polecałbym w pierwszej kolejności zegarek. Jest to zakup na dłuże. Sam mam obecnie smartwatcha i wkurza mnie to, żę tak często trzeba go ładować.

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-04-2016, 15:08   

Cytat:
Sam mam obecnie smartwatcha i wkurza mnie to, żę tak często trzeba go ładować.
Ładuje się w nocy, jak śpię. :wink: Jak się korzysta z godziny i fit to nawet 2 dni wytrzyma bateria. Możliwości za to przeogromne. :roll:
https://play.google.com/store/apps/category/ANDROID_WEAR

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 07-04-2016, 15:57   

Smartwatche to debilizm, dla mnie zegarek to przede wszystkim możliwość sprawdzenia godziny bez sięgania do kieszeni po telefon i rodzaj biżuterii. Zaletą normalnego zegarka jest to, że wystarczy go włożyć na rękę i nie trzeba pamiętać o niczym więcej. Pomijając beznadziejny wygląd większości smartłoczów, który nie pasuje do klasycznego ubrania na większość okazji to możliwość wyczerpania baterii w trakcie dnia to już kompletna porażka. Od aplikacji są smartfony po co nosić dodatkowy wyświetlacz na ręku, skoro ma się dużo lepszy i wygodniejszy w kieszeni?

Ja bym proponował jakiś klasyczny elegancki zegarek bez dodatkowych funkcji, wystarczy datownik. Taki zegarek można nosić i do dżinsów i do garnituru i nie trzeba zastanawiać się czy jest naładowany czy nie.

Ale co kto lubi. Sam lubię bajery i przez chwilę zastanawiałem się nad smartłoczem ale po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że to nie ma najmniejszego sensu.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 07-04-2016, 17:49   

W pełni sie zgadzam z viaderem.
Jest to jednak "biżuteria" i warto iść w klasykę.

Za rok/dwa "smartłocz", będzie już stary, na rynku będą już ze dwie nowe generacje, a klasyczny zegarek wciąż będzie klasycznym zegarkiem :D

PS. Jaik znajdziesz "ten jeden" to dobrze sprawdzaj ceny - prowizje, a co za tym idzie cena końcowa może mieć spore widełki w zależności od sklepu/kraju :wink:

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-04-2016, 19:05   

viader napisał/a:
Smartwatche to debilizm,
Ostre słowa. :shock:
Już na wstępie pomogłeś w wyborze zegarka. :-k
viader napisał/a:
Zaletą normalnego zegarka jest to, że wystarczy go włożyć na rękę i nie trzeba pamiętać o niczym więcej.

Smartwatcha też zakładam na rękę i nie muszę o niczym pamiętać bo o wszystkim mi przypomina(powiadomienia). :D
viader napisał/a:
Pomijając beznadziejny wygląd większości smartłoczów, który nie pasuje do klasycznego ubrania

mkm napisał/a:
Jest to jednak "biżuteria" i warto iść w klasykę.

Do 1000 zł to naprawdę poszalejecie z tą biżuterią do ubrania klasycznego. :shock:
viader napisał/a:
Sam lubię bajery i przez chwilę zastanawiałem się nad smartłoczem ale po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że to nie ma najmniejszego sensu.

Czyli taki z Ciebie gadżeciarz, jak ze mnie pasjonat zegarków klasycznych. :roll:
viader napisał/a:
Ale co kto lubi.
Może Fiona, zaryzykować i mąż będzie zadowolony ze smartwacha. Może nawet nie wiedziała o istnieniu smartwatcha. :wink:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 07-04-2016, 20:44   

tyku napisał/a:
Do 1000 zł to naprawdę poszalejecie z tą biżuterią do ubrania klasycznego. :shock:

Wiesz o co chodzi :wink:
Wzór. :D
Nie musi być to Patek, ale klasyczny cyferblat, wskazówki, pasek/bransoleta jest mile widziany. Zawsze :wink: .

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 07-04-2016, 22:03   

Fiona,

popatrz na ten wpis na blogu. Może dobierzesz coś do stylu Twojego męża.

http://mrvintage.pl/2014/...ac-zegarek.html

Wg. mnie zegarek na skórzanym, np. brązowym pasku jest bardzo klasyczny i pasuje do szerszej gamy strojów niż np. zegarek na bransolecie.

Ogarniam prawy ALT

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 08-04-2016, 08:11   

stary alfer napisał/a:
Wg. mnie zegarek na skórzanym, np. brązowym pasku jest bardzo klasyczny i pasuje do szerszej gamy strojów niż np. zegarek na bransolecie.
Nie każdy chodzi w garniturze na co dzień. :wink: Ale fakt, do garniaka tylko elegancki skórzany paseczek :)

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 08-04-2016, 08:14   

mjsystem, bardziej chodzi mi oto, że ten na bransolecie nie pasuje do garnituru ;)

Ogarniam prawy ALT

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 08-04-2016, 08:38   

stary alfer napisał/a:
mjsystem, bardziej chodzi mi oto, że ten na bransolecie nie pasuje do garnituru
Dokładnie to samo miałem na myśli :wink: Trzeba kupić dwa zegarki. Jeden elegancki do garnituru i jeden sportowy na bransolecie :wink: Wtedy nastąpi konsensus. :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi