|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z biegami |
Autor |
Wiadomość |
bakel
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 GLX '97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-07-2012, 19:46 Problem z biegami
|
|
|
Cześć,
mam taki problem z biegami w Cari 1.6 90KM. Otóż raz wejdzie, a raz nie chce wskoczyć. I dotyczy to wszystkich biegów za wyjątkiem wstecznego, który regularnie dobrze trafia.
Na kanale wrzucając biegi "od dołu" wszystkie dobrze wchodzą, więc chyba skrzynia odpada.
W aucie dzisiaj wymieniałem tulejki wybieraka.
Mam jeszcze wątpliwości odnośnie sprężyny przy skrzyni biegów. Wygląda mocno średnio i już chyba tak dobrze nie trzyma. Gdzie kupię taką sprężynę?
Co jeszcze może być powodem?
[ Dodano: 23-07-2012, 07:24 ]
Pytanie dodatkowe.
Czy jest taka możliwość, że sam wybierak się zużył i przez to biegi wchodzą z takim oporem, lub nie chcą wejść wcale?
Druga sprawa to kwestia poduszek silnika. Czy wyrobienie poduszek i w konsekwencji przemieszczający się silnik o te kilka mm może być powodem trudniejszego wrzucania biegów? |
|
|
|
 |
|
|