|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 22-12-2006, 10:25 |
UWAGA MitsuManiaki !!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
skaja [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2006, 17:03 UWAGA MitsuManiaki !!!!!!!!!!
|
|
|
Śląscy funkcjonariusze ostrzegają przed oszustami podającymi się za rodziny ofiar tragedii w kopalni "Halemba" w Rudzie Śląskiej.
Rzecznik policji w Chorzowie, Jarosław Piskorz wyjaśnia, że proszący o wsparcie próbują uzyskać datki pieniężne głównie od starszych osób. Uzasadniają, że fundusze mają być przekazane na utrzymanie górniczych sierot.
Jarosław Piskorz dodaje, że na razie zanotowano dwa takie przypadki. Podkreśla, że w obu sytuacjach były to próby usiłowania wyłudzenia pieniędzy. Rzecznik chorzowskiej policji nazywa to wprost - żerowaniem na ludzkiej tragedii. Policja apeluje o ostrożność i prosi o kontakt wszystkich, którzy mogli spotkać się z podobnymi przypadkami. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-12-2006, 09:07
|
|
|
Dobrze, ze nie trafili na mnie, bo bym ich na kopach wyniosl. U mnie w pracy NIKT sie z gornikami nie solidaryzuje - codziennie ginie wiecej osob niz wtedy, czesc z nich tez jest w pracy. Zadna nie dostaje odszkodowania od prezydenta i zapomog czy rent. Sa zdani tylko na siebie. Tamtych zatrudnila prywatna firma, wiec ona powinna dbac o odszkodowania.
Wsrod moich znajomych panuje opinia, ze wchodzac wiedzieli jakie jest ryzyko, oszukujac liczniki tak samo. Przez ten czas nie wlaczalem telewizora, bo mnie w...rw bral, za rozdawnictwo publicznej kasy. Ostro powinni beknac ludzie, ktorzy ich tam wyslali. Ostatecznie nikt nikogo nie zmusza do bycia gornikiem - ja po latach pracy przed komputerem tez sie nabawilem kilku chorob zawodowych i nie zadam z tego powodu 14 pensji itd...
Wiem, ze nie na temat, ale troche mi ulzylo jak sie wygadalem. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 22-12-2006, 09:18
|
|
|
Ale patrzcie...co za czasy-> ...ludzie zeruja na tragedi innych....
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 09:27
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Ale patrzcie...co za czasy-> ...ludzie zeruja na tragedi innych....
Pozdroo |
A no niestety takie czasy - dla ludzi nie wazny jest dramat innych , patrza tylko zeby zarobic - nie wazne jakim sposobem , smutne ale prawdziwe |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 09:34
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Ale patrzcie...co za czasy-> ...ludzie zeruja na tragedi innych.... |
jak dla mnie to zawsze tak było zawsze byli ludzie, którzy korzystali z niedoli innych, jedyny może znak naszych czasów, że takich jest coraz więcej ... |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 22-12-2006, 10:05
|
|
|
Niech jaki Mod przeniesie to do Offtopic-a bo to nie temat na Forum Ogólne - to raz. A dwa to chyba w ogóle nie temat na Mitsumaniaki. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 22-12-2006, 10:29
|
|
|
Dla tych o których pisze skaja, - to z miejsca dałbym po 5 lat paki.
Ubolewam nad tragedią w Halembie, podobnie jak większość z nas, ale niestety w przypadku odszkodowań w 100% zgadzam się z Krzyzakiem,
... tak to już jest, w przypadku takich tragedii zbiorowych Darku. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 10:44
|
|
|
słów brak k...... |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 22-12-2006, 11:58
|
|
|
A Ja zuważyłem że Kaczor jest strasznie wyrywny do wypłaty odszkodowań w przypadku różnych tragedii, tak chyba nie powinno być szczególnie że wydaje naszą kasę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
skaja [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2006, 14:29
|
|
|
akbi napisał/a: | Dla tych o których pisze skaja, - to z miejsca dałbym po 5 lat paki. |
Ludzie są do wszyskiego zdolni i tak jak pisałem powyzej nie maja za grosz szacunku dla tych którzy naprawde potrzebuja tej pomocy |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 10:52
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Wsrod moich znajomych panuje opinia, ze wchodzac wiedzieli jakie jest ryzyko, oszukujac liczniki tak samo. |
Wszystko tak jak mówisz, ale zobacz jakie są polskie realia i czy oni tak naprawdę mieli jakiś wybór??
Pozatym górnicy to zawód z powołania i większość górników miało dziadka i ojca górnika - oni po prostu nie widzą siebie nigdzie indziej. Oszukiwali liczniki, wyłączali alarmy bo dostawali takie polecenia z góry i musieli się dostosować albo zostać bezrobotnymi.
Beknąć i zapłacić za wszystko muszą ich pracodawcy!
Podobnie było w stanie wojennym kiedy milicjanci pałowali niewinnych ludzi - czy myślisz że oni mieli wybór i robili to bo tak uważali za stosowne? Mieli po prostu polecenia których musieli słuchać... |
|
|
|
 |
lukamar [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 11:21
|
|
|
Sorry Slo_mo ale porównując górników do milicjantów grubo przesadziłeś. Pomijając fakt, że górnicy na polecenie przełożonych szkodzą przede wszystkim sobie, milicjantom nikt nie kazał nap..dalać ludzi pałami po głowie i nerach. Kazano im rozpędzać ludzi i mogli to zrobić na milion sposobów a oni znajdowali przyjemność (co widać na filmach z tamtych czasów) w znęcaniu się nad ludźmi którzy już leżeli na ziemi i tylko się zasłaniali. Stadionowi bandyci teraz są lepiej traktowani. Także górnicy oszukujący zabezpieczenia to przede wszystkim głupcy a pałujący milicjanci to banda zwyrodnialców. W odróżnieniu od ich przełożonych którzy byli (są) cynicznymi s..synami i którym zależało głównie na swoim interesie - ich celem nie było gnębienie same w sobie. Jedni i drudzy powinni zgnić w więzieniu. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 11:36
|
|
|
Ale zasada jest podobna - góra ustala standardy postępowania których szary człowiek musi przestrzegać.
A swoją drogą lukamar podaj mi może nie milion, ale kilka innych sposobów na rozpędzenie ludzi (ktorzy nomen omen też dp końca święci nie byli)?
Zresztą zostawmy przeszlość, bo w Polsce jest jak jest (do d**y) bo cały czas skupiamy się na przeszłości zamiast iść do przodu! |
|
|
|
 |
lukamar [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 12:31
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Ale zasada jest podobna - góra ustala standardy postępowania których szary człowiek musi przestrzegać.
A swoją drogą lukamar podaj mi może nie milion, ale kilka innych sposobów na rozpędzenie ludzi (ktorzy nomen omen też dp końca święci nie byli)?
Zresztą zostawmy przeszlość, bo w Polsce jest jak jest (do d**y) bo cały czas skupiamy się na przeszłości zamiast iść do przodu! |
Nie jest w ogóle podobna. Może i górnicy są głupi narażając się na niebezpieczeństwo ale robią to przede wszystkim dla zapewnienia bytu sobie i swoim rodzinom. I o ile można zrozumieć to, że górnik dla kasy będzie narażał swoje życie, bo całe życie to robił i do tego jest prostym robotnikiem który nie potrafi się postawić albo zacząć pracować gdzie indziej, to katowanie ludzi na ulicy, w milicyjnej nysce, areszcie lub więzieniu jest dla mnie niewytłumaczalne (nawet poleceniem przełożonego). Mam nadzieję tylko Slo, że nie zastanowiłeś się nad tym co napisałeś.
W Polsce nie jest do d.py - nigdy nie było tak dobrze jak teraz. Idziemy do przodu i to właśnie też dlatego że nie zapominamy o przeszłości. I jeśli skupiamy się na niej za dużo, to tylko dlatego, że jest wypaczana i deprecjonowana. Mnie osobiście milicja nie lała i dla mnie ten temat można olać. Ale wiem, że w Polsce oprócz mnie żyje mnóstwo ludzi którzy przez tygodnie mieli sine plecy od białej pały, prostych robotników takich jak mój ojciec, którzy mają w d.pie to czy Lepper r.cha na boku a Wasermann ma wannę ze złota. Ale jakby ktoś mu powiedział, że to za co wtedy był bity to nic nie warta przeszłość albo nie daj Boże porównał do milicjanta to jestem pewien, że dałby mu po mordzie, a on sam przez 2 dni by nie mógł spać. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 12:40
|
|
|
lukamar napisał/a: | Mam nadzieję tylko Slo, że nie zastanowiłeś się nad tym co napisałeś. |
Zastanowiłem się i podtrzymuję swoje zdanie.
lukamar napisał/a: | W Polsce nie jest do d.py - nigdy nie było tak dobrze jak teraz. Idziemy do przodu i to właśnie też dlatego że nie zapominamy o przeszłości. |
Wiesz po tych dwóch zdaniach już wiem, że się nie dogadamy. Nie wiem w jakiej Polsce Ty żyjesz, ale w mojej jest chu***o - główna Kaczka nie zna słowa przepraszam (chyba że to dla niego norma nazywać kobietę małpą), Giertych zbiera informację o uczennicach które były/są w ciąży (w celach na razie niewiadomych, ale na pewno chorych), PiS uprzejmie nadstawia du*y i daje się w nią rąbać jeżeli tylko ma z tego jakiś pożytek, itd.
Nie, nie jest dobrze! |
|
|
|
 |
|
|