|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Przepływomierz |
Autor |
Wiadomość |
bartas18b
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 16v 90KM Sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-01-2012, 21:25 [Cari 1.6] Przepływomierz
|
|
|
Witam, jak sprawdzić czy przepływomierz jest sprawny?
Nie mam błędu czujnika tylko sondy lambda (11) ale to wynik ubogiej mieszanki (niskie napięcie). Objaw szarpania na zimnym silniku, klekotanie zaworów i falowanie obrotów.
Po odpięciu przepływomierza napięcie na sondzie oscyluje w poprawnych wartościach a w kompie wyskakuje dodatkowo błąd 12,13,25. Dodam, że Cari wtedy idzie jak nigdy!
Plaster miodu w przepływomierzu OK, przewód podciśnienia chyba też.
Wiem, że w manualu jest opis jak sprawdzić przepływomierz ale średnio potrafię się w nim połapać. |
|
|
|
 |
wojtimil
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 + LPI
|
Wysłany: 26-07-2012, 22:23
|
|
|
Czy udało się naprawić problem? u mnie są takie same błedy 12, 13, 25. Nie mam plastra miody na przepływce, czy to możę być wina tego? |
|
|
|
 |
bartas18b
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 16v 90KM Sedan
|
Wysłany: 07-08-2012, 18:45
|
|
|
Z problemem dalej walczę ale u ciebie wygląda na uszkodzony przepływomierz albo przewód od niego. |
|
|
|
 |
|
|