Mieszalnia lakierów; Szczecin |
Autor |
Wiadomość |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-08-2012, 12:51 Mieszalnia lakierów; Szczecin
|
|
|
Hej,
jak powszechnie wiadomo lakier w nowych Lancerach jest krótko mówiąc średni.
Jakiś czas temu nabyłem zaprawkę w salonie (coś koło 55zł za bazę(czerwona farba) i klar(lakier jak do paznokci)).
Ale z czasem postanowiłem nabyć lakier w spray'u - zaprawkę ciężko się nakładało i w dodatku gęstniała..
I tu rodzi się pytanie - gdzie można nabyć taki lakier w spray'u, czy można go dobrać "idealnie" pod kolor nadwozia i ile taka impreza będzie kosztowała??
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
fabryka24
Forumowicz
Auto: galant 2.5v6 1997 automat
|
Wysłany: 06-08-2012, 15:15
|
|
|
Można dorobić pod kolor nadwozia bez problemu , ale to nie jest najlepsze rozwiązanie , wychodzi o wiele drożej niż na pistolet , a i efekt nie ten sam , lepiej oddaj auto do lakiernika , jak ma być dobrze . |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-08-2012, 21:39
|
|
|
fabryka24 napisał/a: | Można dorobić pod kolor nadwozia bez problemu , ale to nie jest najlepsze rozwiązanie , wychodzi o wiele drożej niż na pistolet , a i efekt nie ten sam , lepiej oddaj auto do lakiernika , jak ma być dobrze . |
Dzięki za odzew!
Wiesz - mam może z 10 odprysków na masce wielkości 1mmx1mm i z 5 większych + kilka po bokach ( to ktoś mnie obił, to Żona jaką barierkę albo kamienną donicę ) no i ze dwa
"zadrapania" od krawężnika z przodu - nie zależy mi żeby jakoś super wyglądał - ważne, żeby nie było widać blachy albo plastiku.. Wiesz ile to może kosztować u lakiernika??
Możesz polecić jakąś lakiernię?
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 06-08-2012, 23:26
|
|
|
Podjedz do ASO, mają teraz nowy patent na takie "odpryski" przypomina jakby "naklejki" efekt praktycznie taki sam a cenowo wychodzi mniej niż lakierowanie. |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-08-2012, 12:51
|
|
|
Hmm - chyba wolę się sam z tym pobawić - dla fun'u
To jak?
Ktoś poleci jakąś lakiernię ?? |
|
|
|
 |
fabryka24
Forumowicz
Auto: galant 2.5v6 1997 automat
|
Wysłany: 07-08-2012, 19:41
|
|
|
U lakiernika to możesz zapłacić od 200 -500 pln za element , a jak u ciebie są takie pierdoły to może faktycznie spróbuj sam pokombinować z tym . Maska zawsze narażona jest na uderzenia kamieni i odpryski gotowe ,a lakierowanie (maski i dachu) jest najdroższe . Ja u mnie w galancie malowałem zderzak przedni, bo miał tyle odprysków że nie mogłem na niego patrzeć ,a na masce zrobiłem kilka małych zaprawek żeby rdza nie brała i tyle .Spróbować zawsze możesz , a może akurat się uda i będzie ok . W Szczecinie nikogo nie polecę bo nie znam w Stargardzie koszt + - 450 maska, zderzak 300 ,błotnik przedni 250 , . Uzbiera się nie mało, tyle ode mnie, jak coś to pytaj |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-08-2012, 19:59
|
|
|
dzięki fabryka24 - sam pobawię się z tym zderzakiem i maską - Teść też ogarnia temat... więc jak coś to jego się podpytam. A jak się nikt nie odezwie, to do kumpla zadzwonię i pewnie coś podpowie z tą lakiernią. |
|
|
|
 |
|