|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] Skrzynia piszczy na 5-tce |
Autor |
Wiadomość |
miras_l
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6 Comfort
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Lut 2010 Posty: 32 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 25-07-2012, 12:53 [MSS 1.6] Skrzynia piszczy na 5-tce
|
|
|
Witajcie
Od jakiegoś czasu na 5-tce piszczy mi skrzynia podczas dodawaniu gazu - przyśpieszaniu, mój mechanik wymienił mi olej i dolał specyfik tzw. "doktor" z nadzieją że się polepszy.
Stary olej ładnie wyglądał bez żadnych opiłków i wyleciało około 3l i tyle samo wlał nowego, do poziomu.
Jest trochę ciszej ale nadal słychać pisk...
Czyżby skrzynia się kończyła
Mój silnik do 4g18 - 1.6 16V , szukałem na alle ale do tego modelu jest mało i cholernie drogie, a na szrotach chcą by przyjechać z wyjęta skrzynia na wzór to coś dobiorą ( durne gadanie )
Na skrzyni mam napis RENAULT ale nie mogę zlokalizować numerów (modelu), wiecie gdzie ich szukać
Po wpisaniu Vin wyskakuje mi numer MR915986 i JB3-309 |
|
|
|
 |
kristos76
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star 1.3 2001
|
Wysłany: 07-08-2012, 00:03
|
|
|
Cześć. Miałem podobne objawy zimą pojeździłem do wiosny i ...dupa- koniec skrzyni. Za używaną na allegro zapłaciłem 1100. tez długo szukałem. Facet od którego ją kupiłem powiedział, że 1.3 i 1.6 mają te same skrzynie- nie wiem co o tym myśleć. Mimo wszystko życzę Ci aby to nie było to- znaczy szczęścia |
_________________ Żeby drzewa, z których zrobią nasze trumny rosły jak najdłużej |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 07-08-2012, 19:01
|
|
|
Na skrzyni jest napis Renault, więc może skrzynia z jakiejś renówki będzie pasować. Pytanie tylko z jakiej? |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21015 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 07-08-2012, 23:25
|
|
|
W MSS 1,6 4G18 stosowano skrzynie taką jak w MSS 1,3 4G13 czyli F5MR1 chyba, że masz automat to F4A42 tak przynajmniej podaje serwis manual (aaa00+general.pdf strona 00-2). |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|