|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skradziony Galant VR4 |
Autor |
Wiadomość |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 14-01-2012, 00:12 Skradziony Galant VR4
|
|
|
Zostałem poproszony przez Andersa z Finladii o wrzucenie takiego info na forum naszej polskiej braci Miśkowej wiec to czynię.
Dziś w nocy skradziono mu spod domu jego Galanta VR4. Auto buchnięto w Finlandii, było mocno tuningowane i sporo w nie włożono pracy, wysiłku i pieniędzy. Ze względu na to, ze ma zmienione turbiny na TD04-13T jest dość charakterystyczne.
Wszystko wskazuje na to, że auto skradziono w celu wywózki z Finlandii (mały kraj, ok. 2mln mieszkańców, niemal wszyscy znają się nawzajem, a przynajmniej nietypowe auta).
Skradzione auto to:
- Galant VR4
- biały
- sedan
- przedliftowy
- charakterystyczne cechy: lekka maska z chrapami, turbiny TD04-13T
Zdjecia (są małe, bo na razie tylko takie dostałem):
Tak, więc prośba, byście mieli oczy szeroko otwarte... |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2012, 11:54
|
|
|
Finlandia to nie jest mały kraj. Powierzchniowo jest większa od Polski. A ludności jest tam ponad 5 mln. To nie Liechtenstein że wszyscy z księciem chodzili do jedynej w kraju szkoły
Z racji bliskości Rosji te auto poszło zapewne tam. Ostatnio na granicy częściej łapią auta kradzione. Robią to w ten sposób że po kradzieży rozcinają je na ćwiartki. Zlecają proces transportu i oclenia nic nie świadomej firmie transportowej. Najczęściej litewskiej. Auto jest wwożone w częściach na teren FR i tam składane. |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 14-01-2012, 20:11
|
|
|
Cichanos napisał/a: | Finlandia to nie jest mały kraj. Powierzchniowo jest większa od Polski. A ludności jest tam ponad 5 mln. To nie Liechtenstein że wszyscy z księciem chodzili do jedynej w kraju szkoły
|
Z czego poówa mieszka w Helsinkach i okolicy.
Akurat w latach 90tych pracowałem tam przez 4 lata sezonowo w Inari, wiec wiem co piszę. Mój szef znał niemal wszystkie Land Rovery Defendery i ich właścicieli na północ od Kuopio. I tak dalej można sie rozpisywać. Akurat w Finlandii odległość jest bardzo względnym kryterium, natomiast społeczność jest bardzo zorganizowana. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS