|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04]Galant 2,0 16v Żary 2000rp prośba o opinię |
Autor |
Wiadomość |
Bandit
Nowy Forumowicz
Auto: -
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2012, 12:54 [EAx 97-04]Galant 2,0 16v Żary 2000rp prośba o opinię
|
|
|
Cytat: | Cechy zewnętrzne:
alufelgi, szyberdach, światła przeciwmgłowe
Bezpieczeństwo:
ABS, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, blokada skrzyni biegów
Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, tempomat, podgrzewane fotele
Historia:
serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu
Samochód sprowadzony z Niemiec, zakupiony od 2giego właściciela,przyjechał do Polski na kołach.
Żadnych oznak korozji,bezwypadkowa historia, nie ma wgniecen rys ani zadrapań, samochód wart zakupu.
Najbogatsza wersja w połączeniu z silnikiem 2.0 16v 136KM, Wersja GLS posiadała dodatkowo- skrzynie automatyczną Tiptronik,
Skórzaną tapicerke, podgrzewane foetele, elektryczny szyberdach, skórzaną kierownice, okleine drewnianą, tempomat i kilka innych dodatków.
W pełni sprawny gotowy do dalekiej trasy,godny polecenia samochód!!
|
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25617067.html
Witam, to już trzeci raz gdy zakładam temat, co ciekawe, 3 raz wg. instrukcji, zdjęcia trafiły na zewnętrzny hosting jeżeli jednak nadal będzie coś nie tak proszę o PW, a nie o natychmiastową kasację bo zależy mi na czasie a najbardziej przecież na opinii mitsumaniaków.
Do autka mam jakieś 100km, chciałbym się wybrać je obejrzeć, ale czytałem sporo nt. galantów z żar i niestety nie napawam się optymizmem, przebieg wydaje mi się nierealny ale samochód jest w dobrym stanie wizualnym, z dwulitrowym silnikiem i wyposażeniem które mnie zadowala. (a tylko taki przesiew jestem w stanie wykonać samodzielnie) Pytanie tylko, co sądzą o nim ludzie, którzy wiedzą coś na temat galantów. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 22-08-2012, 20:54
|
|
|
Kiedyś w Żarach można było dostać same ulepy. Może to się zmieniło, nie wiem czy to ten sam "handlarz".
Wajcha ręcznego powinna wyć w skórze. Na zdjęciach jak i w opisie brak wzmianki i alufelgach.
Takie szczegóły trochę zniechęcają.
100km to nie jest dużo, zanim pojedziesz możesz poprosić o numer VIN i fotkę komory silnika.
Zachęcam jednak do oględzin auta na żywo. Koniecznie przejedź się dwulitrówką z tipem. Bo wybór przez osiągi lub własne widzimisię nie zastąpi jazdy "na żywo". Jak dla mnie to słabe połączenie.
Jak masz możliwość, przejedź się Galem z innymi wersjami silnikowymi i skrzyniami.
Co do opisywanej sztuki mam jakieś złe przeczucia, ale to tylko moje własne, nie poparte żadnymi argumentami.
[ Dodano: 22-08-2012, 20:56 ]
Bandit napisał/a: | Witam, to już trzeci raz gdy zakładam temat, co ciekawe, 3 raz wg. instrukcji, zdjęcia trafiły na zewnętrzny hosting jeżeli jednak nadal będzie coś nie tak proszę o PW, a nie o natychmiastową kasację bo zależy mi na czasie a najbardziej przecież na opinii mitsumaniaków.
|
Winny jest człowiek, komputer to tylko narzędzie
EOT |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Bandit
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-08-2012, 11:26
|
|
|
Nic a nic się nie znam, ale na samym początku jest napisane, że to są alufelgi, ale to, na moje słabe oko wygląda na kołpak. Gość chyba chce za dużo kasy za tego gala, będzie go trzymal na tym allegro aż ktoś sie trafi za taką kase. Ja chyba spasuje, bo nie chce wydać numeru VIN, coś kombinuje chociaż w srodku stan przypomina chociaż +/- ten przebieg.
Nie wiem co z tą skórą.
Proszę, czy ktoś mógłby wytłumaczyć, czy te bardzo brzydko świecące halogeny z przodu można małym kosztem zmienić na jaśniejsze, białe światło ?
Edit:
Numer VIN: JMBSREA2AX2000420
Sprzedawca podał numer VIN, z którego według TEJ stronki znalezionej w google od momentu cyfr i liter ktore zaznaczyłem na zielono nie zgadza się z tabelą, nie bardzo wiem co się w takim przypadku robi i co mogę z tego wywnioskować, ale wg. tej tabelki, po literce E (oznaczającej model - galant) powinny być cyferki określające wersje. HELP. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-08-2012, 12:44
|
|
|
Bandit napisał/a: | Proszę, czy ktoś mógłby wytłumaczyć, czy te bardzo brzydko świecące halogeny z przodu można małym kosztem zmienić na jaśniejsze, białe światło ? | Widziałeś jak świecą czy określasz to jedynie po refleksie na pierwszym zdjęciu
Bandit napisał/a: | JMBSREA2AX2000420 | Nieprawidłowy, chyba, że JMBSREA2AXZ000420
to auto wyprodukowane na samym początku 99r, 4-o biegowy automat, czarna kolorystyka wnętrza, automatyczna klima.
Nie jestem w stanie pokreślioć czy jest to fabrycznie wyposażona skóra, czy dodatek, jednakże wydaje mi się, że elegance w skórze powinien mieć lewarek ręcznego także obszyty skórą a kierownica powinna iść systemu NardiTorino, tak jak wkładka drewniana centralnego kokpitu, napisałbym jeszcze, że zegary powinny być HC ale w 2.0 w tym roczniku nie występowały więc albo to nietypowa opcja zbudowana przez pierwszego właściciela w salonie albo ktoś sobie wymodził taką sztuke - dokładając skórzaną tapicerkę. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bandit
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-08-2012, 12:59
|
|
|
Oceniam tylko po zdjęciu, fura jest kombinowana, na pierwszy rzut oka wygląda za dobrze, dziwi mnie trochę to, że wszędzie gość pisze, że rocznik 2000, dodatkowo ma on kilka galantów na sprzedaż i podał mi vin ktory wyraźnie wskazuje na 99 (znajac zycie, bedzie sie tłumaczył, że to data 1 rejestracji) Auto jest za drogie, myśle, że zszedłbym spokojnie do 11 tys. ale wtedy dochodzą około 4 tysiace na rejestracje i lpg, a na to, raczej mnie nie stać, musiałbym mieć jakąś przewagę do zbicia porządnie ceny, domyślam się, że po zdjęciach cięzko to stwierdzić, ale za ile jeszcze byłoby warto wziąć ten samochód gdyby nie wykazał jakiś poważniejszych problemów przy oględzinach ? |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-08-2012, 13:21
|
|
|
Twoją kartą przetargową byłaby znajomość pełnej historii użytkowej, ewentualnie niezalezny rzeczoznawca który przeprowadzi badania i wycene, sprzedający nie ma obowiązku sprzedawać auta poniżej jego progu opłacalności, zawsze możesz też trafić na typa który Ci powie, że on tylko wizualnie ocenił auto na dobre a z ceny nie zejdzie nawet o 500zł bo dla niego to nie opłacalne w dodatku machnie Ci jakimś świstkiem z Dekry.
Nie kupuj na siłę auta które może przekroczyć Twoje mozliwości już na samym początku |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|