Przesunięty przez: robot 10-02-2007, 18:15 |
[1G] nie wchodzi na obroty -na benzynie. |
Autor |
Wiadomość |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 243 Skąd: ZGIERZ
|
Wysłany: 02-01-2007, 15:24 [1G] nie wchodzi na obroty -na benzynie.
|
|
|
witam problem znów powrócił pół roku .temu miałem problem z wtryskiwaczami paliwa korzystałem z środka xematix do czyszczenia wtrysków poprawiło sie na jakiś czas ,wiecej jeżdziłem na benzynia a teraz bumerang -problem powrócił .....co gorsza dodałem znów butelkę tego specyfiku i nic jak zapali to spada z obrotów i gaśnie
(zapalam teraz na LPG chodzi i zapala dobrze) ale co z ta benzyną przecież jeśli stanie na gazie to już d...pa. z japaneze nie mogę się połączyć a w ciemno nie ma sensu jechać chyba nieczynnne. dzwoniłem do warsztatu w łodzi ul.CENTRALNA 21(NOWAK) nie chce powiedzieć jakim sposobem usówa usterkę ani jaki koszt będzie .hm....skąd ja to znam. |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 01-06-2007, 23:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 02-01-2007, 16:23
|
|
|
Sprawdzałeś filtr paliwa? A umiałbyś zmierzyć ciśnienie, jakie wytwarza pompa paliwa? |
|
|
|
 |
piotruś
|
Wysłany: 02-01-2007, 18:59
|
|
|
Właśnie wróciłem- no dziś nie było problemów na benzynia ale nie znalazłem nikogo kto by miał manometr z odpowiednią końcówką żeby zmierzyć ciśnienie ale po sprawdzeniu w katalogu powiedział mi jeden koleżka że ciśnienie na biegu jałowym powinno być 2,7 bara a po dodaniu gazu może zwiększyć się do 3,4 .może jutro gdzies to sprawdzę. powiedział mi także że czyszczą wtryski na stanowisku gdzie podłancza sie wtryskiwacze wlewa płyn do czyszczenia i pracują przez cały dzień .usluga ok. 100zł. powiedział mi także że jeśli wlewałem dodatek do czyszczenia wtrysków do paliwa to może być tak że siadł zawór ciśnieniowy na końcu listwy wtryskowej i może spadać ciśnienie paliwa poneważ środki te uszkadzają gumę , podobne obiawy miał w hondzie . Czy mógby mi ktoś podać numery wtryskiwaczy jakie powinny być w 4g37 8v. 1,8 i - .być może kupię używki żeby mieć na zamianę. |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-01-2007, 19:32
|
|
|
piotruś napisał/a: | siadł zawór ciśnieniowy na końcu listwy wtryskowej i może spadać ciśnienie paliwa |
Jest to tzw. regulator ciśnienia paliwa. Bez problemu możesz go wykręcić i wymienić na nowy, jeżeli padło na niego podejrzenie.
piotruś napisał/a: | czyszczą wtryski na stanowisku gdzie podłancza sie wtryskiwacze wlewa płyn do czyszczenia i pracują przez cały dzień |
Lepiej zrobić to niż kupować nowe wtryski... |
|
|
|
 |
piotruś
|
Wysłany: 02-01-2007, 21:51
|
|
|
hm.....też tak myślę ale na jak długo to pomoże? |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-01-2007, 22:33
|
|
|
Ale co pomoże? Wymiana regulatora czy przeczyszczenie wtrysków? Regulatory się nie psują "ot tak", więc to będzie inwestycja na długie lata. Ale zanim wymienisz ten regulator, to pojedź na te przeczyszczenie wtrysków. Na jak długo ono pomoże? Zależy. Jeśli skontrolujesz filtr paliwa (może przez niego wpadają jakieś paprochy i zapychają wtryski?) i będziesz od czasu do czasu jeździł na benzynie, to powinno pomóc na długo. Może być też, że ta operacja nic nie pomoże. Wtedy trzeba będzie się przyjrzeć pompie paliwa. Ale to później, teraz zajmij się wtryskami. |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
piotruś
|
Wysłany: 14-01-2007, 11:56
|
|
|
O.... jejku mój misiu sie chyba po tej wypowiedzi mocno przestraszył i zaczoł sam od siebie chodzić poprawnie , a może wreszcie ten xematicx zaczoł działać ? ...sam nie wiem mineło trochę czasu a jeżdżę codziennie i wszystko jest ok. |
|
|
|
 |
|