|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Wagon 4G63 by Grześ |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz4g63
Nowy Forumowicz
Auto: Space Wagon 2004 4g63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-06-2017, 19:24 Space Wagon 4G63 by Grześ
|
|
|
Witam
jakiś czas temu zostałem po raz drugi ojcem i zdecydowałem kupić coś większego niż zwykłe kombi czy spory sedan...
Szukałem Hondy Odyssey ewentualnie mazdy MPV lecz po długich poszukiwaniach nie znalazłem nic godnego uwagi.
Wiec Załęczem szukać czegoś innego....
padło na Wagon'a...
w Polsce nie było uw-czas żadnego 2.0 wiec w ruch poszło Mobile.de i ebay
po jakiś 2dniach Siostra z Niemiec dzwoni że na ebay jest taki jakiego szukam, szybko wysłała link ja klikam i dzwonie... niestety Niemiec ani be ani me po angielsku wiec dzwoni siora... cena 2500EU przebieg 113000 2.0 benzyna, 6 osobowy srebrny lekka obcierka na tylnym zderzaku (garaż) i coś z wydechem... z wejścia cena zjechała do 2200 a po chwili 2000 wiec szybki wyjazd i na drogi dzień z rana wyjazd po Wagona. Wszystko pięknie jedziemy... na obwodnicy Torunia moja Mazda 626 z przebiegiem ponad 500Tkm pozbyła się wydechu ciemno głucho wszędzie daleko... co robić... puszka drut i jazda dalej pod poznaniem zaprzyjaźniony warsztat zrobił wydech który urwał się zaraz za strumienica ... jedziemy dalej już bez przygód do celu
Oględziny , Jazda i podpisujemy umowę . Niemiec okazał się Holendrem fajny gość... pomógł wszystko załatwić w pobliskim wydziale komunikacji .
wracam a na autostradzie odezwało się łożysko z przodu pomijam już wydech z dziurą na złączce elastyczniej. Nocleg w poznaniu z rana na zaprzyjaźniony warsztat i wydech zrobiony można jechać do domu . Bez przygód . potem tłumaczenia itp i Listopadzie mogłem już jeździć już z wymienionym łożyskiem nowym LPG , olej filtry ,
Rozpórka kielichów przód . nowe przedłużone sprężyny przód (+30mm) i mocniejsze na tył (+30mm) całe to podniesienie zawieszenia z powodów czysto praktycznych , przeważnie auto jest mocno załadowane a nasze drogi jakie są takie są...
Niestety operacja ta spowodowała ze nie szło ustawić geometrii na przodzie... wiec amorki wyjęte zrobione fasolki śruby na mimośrodzie i wyszło elegancko.
z Czasem Misiek poprosił o przegub lewy wraz z łożyskiem końcówki drążkowa i drążek prawy. w Kwietniu wleciała pełna konserwacja podwozia i tu muszę powiedzieć że po za elementami zawieszenia nie ma rdzy .
Zaraz potem Felgi z oponami na lato 205/55R16 uniroyal rain sport 3 Felga 6,5JJEt48 z Mazdy 323F GT Lekkie i mocne
Co chce zrobic:
Rozpórka Done
Podwyrzszyć zawieszenie Done
wypolerować lampy .......
podnieśc srodkowe fotele Done
włożyć wieksze hamulce .......
wygłuszyć całe auto .......
konserwacja podwozia Done
zakupic felgi 17" .......
pomalować podsufitke na czarno ........
wymienc silnik na mocniejszy ........
Później wrzucę jakieś zdjęcia Autka . |