Dobry mechanik w Warszawie i okolicach |
Autor |
Wiadomość |
Macka
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2011, 13:38 Dobry mechanik w Warszawie i okolicach
|
|
|
Hej Mitsumaniacy!
Mam ostatnio trochę problemów z warsztatami i mechanikami - może wy byście kogoś polecili kto potrafi dobrze zaopiekować się Space Starem, a najlepiej - w przyzwoitej cenie.
Pozdr |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-06-2011, 14:12 Re: Dobry mechanik w Warszawie i okolicach
|
|
|
Macka napisał/a: | Hej Mitsumaniacy!
Mam ostatnio trochę problemów z warsztatami i mechanikami - może wy byście kogoś polecili kto potrafi dobrze zaopiekować się Space Starem, a najlepiej - w przyzwoitej cenie.
Pozdr |
Polecam AUTO TW (0-22) 899 12 37; www.autotw.pl. Goście się znają na swojej robocie. Niestety ich usługi nie są tanie. Plasowałbym ich ceny pomiędzy klasycznym warsztatem a ASO No i terminy mają odległe - nawet do miesiąca czasu. Ale rzetelność i jakość to ich wynacznik. Żeby nie było że naganiam - korzystałem dwa razy z ich usług i jestem zadowolony mimo że musiałem się ciągnąć z jednej strony miasta na drugą |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
mls
Forumowicz

Auto: -
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lip 2010 Posty: 100 Skąd: Warszawa Bielany
|
Wysłany: 08-06-2011, 15:19
|
|
|
Również polecam AutoTW. Mimo, iż jestem z Bielan. Nawet półtorej godziny temu zostawiłem u nich swój samochód Jeśli chodzi o ceny, to robocizna wcale nie jest u nich droga. Części zaś mają w takich cenach, jakie ma hurtownia (najprawdopodobniej InterCars, bo mają do nich bliziutko), czyli niekoniecznie tanio (niejednokrotniej allegro jest tańsze). Za to podejście i profesjonalizm - super. |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 08-06-2011, 16:11
|
|
|
Ja z czystym sumieniem mogę polecić tego Pana: http://www.zumi.pl/248602...zawa,firma.html
Jeździłam do niego z czerwona strzałą, jeżdżę z gwiazdą. Cenię go zwłaszcza za to, że nie wymienia od razu pół samochodu, ale czasem sugeruje wymianę czegoś "przy okazji" żeby zaoszczędzić na na robociźnie w bliskiej przyszłości. |
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 10-06-2011, 20:11
|
|
|
Dosyć fajna stronka o mechanikach samochodowych www.dobrymechanik.net |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 30-08-2012, 11:27
|
|
|
ostatni wpis z 2011
Czy ktoś ma nowe namiary na sprawdzonych mechaników w Warszawie lub okolice?
potrzebuje założyć nadkola wraz oczyszczeniem profili
zdiagnozować komputer i wymienić rozrząd
[ Dodano: 07-09-2012, 23:54 ]
Byłem w AutoTW na Puławskiej. Bardzo fachowa obsługa. Falowanie obrotów zdiagnozowano jako zabrudzenie przepustnicy po przeczyszczeniu jak ręką odjął koszt 100zł. Zostawiłem auto na cały dzien. Panowie jeszcze mi przy okazji mi naciągneli pasek klinowy od alternatora bo piszczał. Co oczywiście nie zgłaszałem ale liczy się ich dobre oko. Może i nie są tani ale nie można się do niczego doczepić odbierając od nich auto.
[ Dodano: 07-09-2012, 23:58 ]
Manuela napisał/a: | Ja z czystym sumieniem mogę polecić tego Pana: http://www.zumi.pl/248602...zawa,firma.html
Jeździłam do niego z czerwona strzałą, jeżdżę z gwiazdą. Cenię go zwłaszcza za to, że nie wymienia od razu pół samochodu, ale czasem sugeruje wymianę czegoś "przy okazji" żeby zaoszczędzić na na robociźnie w bliskiej przyszłości. |
Dzwoniłem do tego Pana z pytaniem o wymianę osłony przegubu.Cenowo tak samo. Jednak zdecydowałem się na AutoTW gdyż Panowie pracowali przy Mitsubishi do tego maja firmowego SS.
Update 20.09.2012
Wymieniłem u nich tuleje wybieraka skrzyni biegów 40zł robocizna
wymiana wewnetrznej osłony przegubu (ciekła) 130zł robocizna
zimne luty na komputerze zamka centralnego 150zł robocizna
czyszczenie przepustnicy -falowały obroty 10zł
nie są tani ale rzetelni |
|
|
|
 |
|