Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
śmiać się czy płakać kto mi poradzi ?
Autor Wiadomość
mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 18:40   śmiać się czy płakać kto mi poradzi ?

Narazie zrobiłem sobie drinka :twisted:
Dzisiaj wreszcie miałem odebrać samochód z warsztatu po prawie miesięcznym pobycie, po codziennych telefonach - naprawa skrzyni biegów i wymiana sprzęgła .Fajnie nareszcie będe mógł zrobić przedświąteczne zakupy. :D
Zapłaciłem z uśmiechem 1200,- wsiadam do auta chce odpalić - a tu nic :x
Poinformowano mnie że właśnie mój nowy akumulator padł i nadaje się do utylizacji a w środku siedzi jakiś rzęch co nie bardzo chce trzymać prąd.
No dobra ale dlaczego pedał sprzęgła wpada w podłogę :?: okazało sie że wyciekł cały płyn z układu :| i wysprzęglik przepuszcza i trzeba go naprawić , a na dodatek wydawało mi się że przy odpaleniu samochodu coś metalicznie tłukło przez kilka dobrych sekund. :mrgreen:
a święta już w domu. :twisted: zastanawiam się czy nie zro bić sobie następnego drinka :shock:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2006, 18:45   

Rób następnego, śmiało .... a nawet zrób sobie kolejnych 5 i ............ koniecznie zmień mechanika :roll:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 18:57   

A jutro do pracy :!: Już wiem poczekam na żonkę aż wróci z pracy , wypomnę jej że nie chciała wymienić miśka na młodszego a potem ostentacyjnie zrobie sobie następnego drinka. :twisted:
A jeśli chodzi o mechanika to jeden z dwóch warsztatów w trójmiescie który specjalizuje się skrzyniach biegów i daje 6 ci miesięczną gwarancje. - na piśmie.
Ostatnio zmieniony przez mario-borek 21-12-2006, 19:01, w całości zmieniany 2 razy  

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 18:58   

nic sie nie przejmuj ja swoj robilem w aso zaplacilem 3tys czekalem pol roku i jest gorzej niz bylo.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 19:03   

Miło że mi kibicujecie :mrgreen: jak będę stawiał nie zrozumiałe znaczki to dajcie mi znać abym przestał pić :mrgreen:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 21-12-2006, 19:22   

arturro napisał/a:
a swoj robilem w aso zaplacilem 3tys czekalem pol roku i jest gorzej niz bylo
Hehe .... Nie żebym się śmiał ale ciekawe co na to Jackie :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 19:25   

a skrzynia pochodzila z jednego z serwisow warszawskich\
jacek na to nic bo co to go interesuje :?:
tu nie ma winy serwisu poprostu cos co mialo byc sprawne okazalo sie g... warte
mam nadzieje ze sprawa szybko sie wyjasni, skrzynia zostanie naprawiona i bede mogl sprzedac ten samochod w pi.....du.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 19:42   

Lubię swój samochód ale jak robi takie numery to :evil: w p......du z nim chyba że się poprawi to ............ trochę póżniej.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 21-12-2006, 19:50   

Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że wcześniejsze auto (żabojad Laguna :x ) kosztowało mnie sporo nerwów i kasy :evil: - bo w sumie okolo 12 tys na same naprawy :!: W pewnym momencie myślałem, że go spalę :roll: Jednak powstrzymałem się, naprawiłem po raz ostatni i szybko sprzedałem :mrgreen:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 00:27   

Nie jesteś jedynym pechowcem.
Jak ja miałem suzuki alto to znajomy zrobił mi , po znajomości "mały" remont silnika polegający na wymianie panewek, pierścieni itp. Niestety nie założył pierścieni oporowych więc wał chodził na boki udeżał w pompę olejową która z każdym tygodniem dawała mniejsze ciśnienie. W ten sposób zanim doszliśmy o co chodzi rozbieraliśmy silnik ze trzy razy, szlify, tulejowanie - kupa forsy.
Zrobiłem go w końcu i szybko sprzedałem. Gość co go kupił jeździ do tej pory bez żadnych problemów.
Pozdrawiam.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-12-2006, 04:42   

eee co sie martwicie, poki co to czekam na reperaturke wysprzeglika bo padl :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 08:38   

Wysprzęglik + reparaturki = chyba wieczność :wink:
Świetna sprawa. W serwisach od ręki proponują wymianę na nowy, a tu cyk reparaturka i na rok zapominamy o wysprzęgliku....
Generalnie lubię swoje Mitsu, ale jak na razie nie mogę dojść jak naprawić nawiewy i przeklinam, więc jestem z wami

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-12-2006, 11:54   

Tomecki napisał/a:
na rok zapominamy o wysprzęgliku....

masz racje - miale zregenerowany wysprzeglik zestawem do jakiegostam daihatsu - wytrzymal z rok, jego cena 30zl, dzwonie do japaneza a ten mi ze orginal 48zl kosztuje - nie zastanawialem sie skoro wysprzeglik 9 lat wytrzymal
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 22-12-2006, 14:15   

roch_27 napisał/a:
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że wcześniejsze auto (żabojad

no mój Citroen BX też kosztował mnie przy zakupie 2500 wsadziłem w niego 8500 i sprzedałem za 2750 fuksem ehhh te francuzy a wspomne jeszcze że autko było u mnie tylko 6 mc :x

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 16:38   

No to jestem, autko pod domem.
Jakie wrażenia :
- spod samochodu burczy, czyli środkowy tłumik do wymiany miesiąc stania zrobiło swoje :?
- akumulator taka padlina że nie działa nawet centralny zamek :shock:
- dziwne rezonans przy wysokich obrotach może to skutek przepalonego tłumika. :x
- samochód słabo się zbiera, jakby brakowało mocy, może odczucia subiektywne bo nie szarpi i obroty są w porządku :?

Ale za to skrzynia jest OK a dodatkowo poprawili wybieranie biegów więc działa precyzyjnie i do tego gwarancja 20 000 km. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu