[Cari 1.8 GDI] problem z Cari |
Autor |
Wiadomość |
bartosz25
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma II GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2012, 19:43 [Cari 1.8 GDI] problem z Cari
|
|
|
Witam wszystkich. Jestem tu poraz pierwszy i chciałbym prosić o pomoc. Chodzi o Cari II Gdi z którą walczymy już ze znajomym mechanikiem od miesiąca. Auto odpala od kopa, ale przeważnie po chwili zapala się kontrolka check i traci prawie całkowicie moc. Serwis odczytał błąd 91 czyli przepustnica lub coś z układem sterowania. Po wyczyszczeniu wysłałem przepustnice do sprawdzenia i okazała się dobra. Wcześniej wymiana katalizatora, sprawdzenie świec, ciśnienia w pompach itd. Jutro zamierzamy zaglądnąć do egr i myślałem go zaślepić. Ogólnie pomysły się skończyły i może ktoś z Was mi pomoże. Za odpowiedzi z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 05-09-2012, 08:24
|
|
|
Wyskakuje tylko błąd 91 ?
Sprawdź, czy na przepustnicy elektromagnes się nie rozkleił.
Jeśli wyskakują też inne błędy od przepustnicy, to sprawdź napięcie na TPS.
Ogólnie jeśli wyskakuje błąd przepustnicy to jest problem z nią. Ewentualnie Bartek spotykał się też z tym, że świrowało ECU auta. Najlepiej byłoby, jakbyś dogadał się z kimś z regionu od siebie i przetestowalibyście na jego przepustnicy auto.
Pogadaj też z użytkownikiem deejay, on ma w Waszym regionie warsztat, może będzie potrafił pomóc. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
bartosz25
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-09-2012, 09:58
|
|
|
Dzięki volve. Wyskakuje tylko błąd 91. Przepustnica była sprawdzana w Biłgoraju i gość zagwarantował sprawność. Tylko czy tak jest? Może rzeczywiście skontaktuje się z deejay, On pewnie zna się na tych silnikach. |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 05-09-2012, 11:03
|
|
|
bartosz25 napisał/a: | Przepustnica była sprawdzana w Biłgoraju i gość zagwarantował sprawność. |
Nie wiem, kto pracuje w Biłgoraju, ale ogólnie największym specjalistom od przepustnic, przynajmniej u nas na forum jest nasz admin Bartek. Jednak on jest z Warszawy i byście wtedy musieli się dogadywać z wysyłką.
Także podjedź najpierw do deejay'a(swoją drogą też Bartek ), może on pomoże |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 05-09-2012, 23:49
|
|
|
bartosz25, evoscan. Sam sprawdź błędy. Zgraj jakieś logi, to będzie jakiś punkt zaczepienia. EGR, bym na tym etapie nie zaślepiał. Najpierw logi. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
bartosz25
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-09-2012, 11:36
|
|
|
Jeszcze raz dzięki Panowie. Dzisiaj odbieram auto i jak kolega nic nie zdziałał, a przekazuje Wasze sugestie to napisze do deejaya. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|