Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy wiecie coś o tej Sigmie?
Autor Wiadomość
alieniz 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 24-09-2012, 12:06   Czy wiecie coś o tej Sigmie?

Witam,
w pierwszej kolejności chciałem się przywitać, gdyż jestem nowy na forum.
Chciałbym się dowiedzieć od Was, czy wiecie coś na temat tego samochodu z ogłoszenia, gdyż jest wystawione już bardzo długo z tego co kojarzę, na pewno pół roku jak nie więcej.
sigma
Może ktoś z Was już je oglądał, coś ciekawego wie o nim, może polecić lub przestrzec.
Dodatkowo mam pytanie jak wygląda sprawa zamienników i koszt przykładowych napraw w tym modelu. Bo niestety nie chciałbym za chwilę wydawać na eksploatacje samochodu podwójnej kwoty kupna. A coś ciągnie mnie do Mitsubishi :) myślałem o Galancie, ale kombi i bez wkładu finansowego kosztuje już za dużo dla mnie (studenta) :(
A i nasunęło mi się pytanie jak ten silnik znosi gaz?

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 24-09-2012, 14:22   

Co do samochodu się nie wypowiem, te jasne zderzak nie dodają mu uroku - jak dla mnie. Jak to kombi - raczej dość umęczone będzie.

Gaz to raczej podstawa - a to jak znosi zależy jak działa instalacja - poprawnie zamontowana i serwisowana instalacja, nawet I-generacji nie wywołuje większych szkód w silniku - pod jednym warunkiem - dbasz o jej serwis i najlepiej jak wykonujesz go we własnym zakresie i na bieżąco - co przy odrobinie doświadczenia nie jest trudne ;)

Co do części - poszukaj bardzo starego wątku z roku 2006 na forum Sigma/Diamante ogólne - tam kolega Kordiank2 opisywał.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
Wysłany: 24-09-2012, 17:09   

Ta sigma jest w ogłoszeniach od 8 mies. około. Cena spada co 14 dni - o kilkaset złotych. Sam sobie poniekąd odpowiedziałeś co jest wart ten egzemplarz skoro od pól roku sam zauważyłeś jest w ogłoszeniach. Jak wygląda hmm.. no też widać :mrgreen:

alieniz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2012, 19:35   

Kwestia wyglądu to ponoć tylko odklejenie folii, która jest na wierzchu, choć nie wiem jaki jest stan lakieru pod spodem(ponoć rdza pojawiła się tylko przy antenie radiowej). Szukałem kogoś, kto może oglądał ten samochód, skoro tak długo wisi i wyjaśniło by się czy ta ilość czasu to kwestia rzadkości występowania tego modelu/silnika/wyglądu, czy też stanu technicznego. Jeśli nikt taki się nie znajdzie, to pewnie rozważę szukanie czegoś innego, ewentualnie wycieczkę do sprzedawcy z odwiedzinami w stacji diagnostycznej.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 24-09-2012, 19:43   

To że jest już pół roku , czy rok to o niczym nie świadczy....samochody te mają od 20 do 16 lat więc ...są stare ,dodatkowo japońskie i nietypowe , bardzo rzadkie i nie znane ... ludzie nie kupują takich wynalazków dodatkowo z silnikiem V6 3.0 - dlaczego : droga eksploatacja .
To nie jest tak ,że coś musi być złomem - wystaw swoje auto /sigmę /,która moze być w idealnym stanie a gwarantuje że nie sprzedasz za tyle co chcesz , ba ...będzie wisieć też pół roku.
Kiedys wystawiałem swoje auto i ...chętni byli gdybym oddał za darmo z pełnym bakiem i dodatkowo zapłaciłbym za włożenie instalacji gazowej .
Niestety to nie 1.9 tdi :finga:

Myślę że wypowiedzieć sie mozna - nawet negatywnie , ale nie można przekreślać wszystkiego od razu i każdego samochodu

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Wysłany: 24-09-2012, 19:45   

Ten silnik kogos kto zna tego typu auta nie przeraża. Prawdziwi koneserzy wolą sedana i 24v w automacie tak jak zbyszek05 tylko Zbyszek ma manual :mrgreen: . Egzemplarze za 10-12 tys sie sprzedawały w ostatnim roku. a ten Pan zaczynał chyba od 7700. Jak Ci to sprzeda z tymi 2 sigmami za 3500-4000 to bierz. Bo źle na tym nie wyjdziesz. :) Ale w innym wypadku to sobie odpuść. Interesowałem sie tym autem gadałem z tym gościem w sierpniu chyba jak dla mnie nie warte uwagi. Ale rzecz gustu.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 24-09-2012, 19:59   

Wiesz - kwestia chęci,czasu i pieniędzy - naprawdę ciężko jest sprzedac sigmę , chyba ze za przysłowiowe grosze, ludzie jadą po nią do Niemiec i też sciagają "wargana" Jak się trafi , to jedna na milion .Sam szukałem ładnego kombiaka ale już mi przeszło gdyż wszystkie były aż nadto wyeksploatowane . Kombi było i będzie wołem roboczym w Polsce bo jest duże - stąd na zdięciach przeważnie wszystkie wyglądają jak wyglądają a cena jest taka jak na zachodzie do 1000 E / 4500 zł. /

Kotomi miał sprzedawać swoją bordową ....może warto zapytać ?

A co do cen sprzedaży za 10 000 w Polsce to nie realne i auta się za tyle nie sprzedawały tylko sprzedający chcieli tyle dostać . Wiem , bo te auta szły za 3/4 ceny z ceny wystawionej - dlatego jezdżę jeszcze swoją sigmą

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Wysłany: 24-09-2012, 20:05   

Twoja jest w fajnym stanie. Czytałem Twoją historię :)

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 24-09-2012, 20:11   

Dzięki ...ale bój był straszny i strasznie było doprowadzić wszystko do końca - frajda z jazdy jest i chociaż to ciężki samochód to napędza się bardzo szybko...

manieklakmech
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2012, 22:29   

Powiem tak zbyszek05 ma wiele racji, ciężko jest sprzedać ten samochód bo większość ludzi ich nie zna i patrzy na rocznik.... Wiem coś bo ja swoją wystawiam za ok 2tyś w W całości lub na części i jest z tym wielki problem. A wystawiam że jak ktoś kupi to kupi nie... to na zimę będę robił. A po tym co wiem to koral swoją niebieską chce sprzedać z gazem.

alieniz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-09-2012, 00:02   

moniaquba napisał/a:
Interesowałem sie tym autem gadałem z tym gościem w sierpniu chyba jak dla mnie nie warte uwagi. Ale rzecz gustu.

Nie warte uwagi ze powodu jakich przyczyn, jeśli to nie tajemnica? Z powodu stosunku ceny do stanu? Czy tez chodzi o wygląd, bo on chyba jedynie może być rzeczą gustu :P

mazda10000 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Sigma 24v
Wysłany: 25-09-2012, 09:47   

Nie znam tego egzemplarza, ale odnoszę wrażenie że w kwestii koloru trochę za bardzo wybrzydzacie. Auto ma założoną sekwencje co już jest kosztem ok 3 tys.. Do tego jest dawca, co jest bardzo przydatne, jeżeli chce się autem dłużej jeździć ( gdybym w swojej okolicy znalazł coś za 1000-1500 zł to sam bym brał i nie patrzył mimo że jednego dawcę "mam"). Jestem tylko ciekaw czy to że ma "naklejkę" na klapie powoduje że rdza jeszcze bardziej kwitnie, czy odwrotnie. Gdybym się interesował to poprosiłbym o aktualne fotki, bo te mają koło roku ( i zapytał tego kolesia po cholerę wystawia czasem 2 takie same ogłoszenia na raz... strasznie mnie to irytuje jak przeglądam ogłoszenia :evil: )

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Wysłany: 25-09-2012, 17:58   

alieniz a Ty nie jesteś właścicielem tego auta?? :)

kotomi 
Forumowicz

Auto: Sigma 12V kb
Wysłany: 25-09-2012, 19:05   

zbyszek05 napisał/a:
Kotomi miał sprzedawać swoją bordową ....może warto zapytać ?

He he, może i warto ....... :)

Pozdrawiam

alieniz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-09-2012, 20:19   

moniaquba napisał/a:
alieniz a Ty nie jesteś właścicielem tego auta?? :)

Póki co, z tego co wiem, to nie :)

Odpowiedz do tematu