[EA5A/W 2.5] Kierunkowskazy w lusterkach |
Autor |
Wiadomość |
ALEX-77
Forumowicz Czarny Żarłacz E98

Auto: Avance 2.5 V6 01'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2012, 13:20 [EA5A/W 2.5] Kierunkowskazy w lusterkach
|
|
|
Widziałem ostatnio na forum VR-4 .com taką fotkę
No i wzieło mnie na takiego moda co by sobie takię kierunkowskazy zrobić i tu mam pytanie ,czy bawił się ktoś z was w takiego moda ? może by podpowiedział z jakiego autka najlepiej podejdą takie kierunki ? oglądałem na Allego i najbardziej z możliwych z wyglądu to są z Mercedesa tylko nie wiem dokładnie czy kąt zagięcia mniej więcej by podszedł ,nie mogę też sie dowiedzieć z jakiego modelu ten gości zastosował . |
|
|
|
 |
Dread87
Mitsumaniak

Auto: Gal EA6A 2.0TD>SWAP 2,5V6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Maj 2011 Posty: 915 Skąd: Tychy
|
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 01-10-2012, 14:08
|
|
|
ALEX-77, kolega robertdg zamontował w swoim SE całe lusterka z Octawii II. Podobno nie było łatwo ale udowodnił że da się |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
ALEX-77

|
Wysłany: 01-10-2012, 15:22
|
|
|
sveno napisał/a: | ALEX-77, kolega robertdg zamontował w swoim SE całe lusterka z Octawii II. Podobno nie było łatwo ale udowodnił że da się |
Nie no Sveno nie chcę wymieniać całych lusterek ,bo to cholendarne koszty ,myślę raczej na wkomponowaniu samego kierunkowskazu do naszych |
|
|
|
 |
azbest
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 2.5 V6 + LPG
|
Wysłany: 01-10-2012, 17:32
|
|
|
A może smd pod lusterko ?
Osobiście uważam, że super to wygląda:
 |
_________________ dum spiro, spero |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-10-2012, 19:29
|
|
|
ALEX-77 napisał/a: | Nie no Sveno nie chcę wymieniać całych lusterek ,bo to cholendarne koszty ,myślę raczej na wkomponowaniu samego kierunkowskazu do naszych | Może i trochę drożej + trochę własnej inwencji twórczej, a fabryczne wykonanie ma sporo ułatwień które Ty musisz zaimplementować do własnego pomysłu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ALEX-77

|
Wysłany: 01-10-2012, 22:00
|
|
|
robertdg napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | Nie no Sveno nie chcę wymieniać całych lusterek ,bo to cholendarne koszty ,myślę raczej na wkomponowaniu samego kierunkowskazu do naszych | Może i trochę drożej + trochę własnej inwencji twórczej, a fabryczne wykonanie ma sporo ułatwień które Ty musisz zaimplementować do własnego pomysłu |
Wiesz w sumie masz rację oglądałem właśnie te twoje lustra i powiem ci że bardzo ładnie wygladają powiedz mi robertdg proszę czy te lustra są składane elektrycznie jak nasze ? bo widzę na allegro że jedne wiązki mają 7pinów inne 8 a jeszcze innne te fotochromy to chyba z 14 pinów ,mi tan nie zależy na fotochromach ale żeby były skladane elek , móglbyś opisać tak dokładniej ,co i jak trzeba przerabiać w mocowaniu ? czy ten trójkąt da się przelożyć ? czy podpasuje ten z Octavi ? z góry dzięki za pomoc.Pozdr.
Już wszystko mniej więcej wiem i niestety nie są ele.składane te 7 pinowe ,żeby były składane to muszą mieć 14 pinów czyli full wtyczkę ,ale takie lustra na allegro do Octavi II nie schodzą poniżej 500zł za komplet ,trzeba będzie pokombinować coś z fabrycznymi ;( |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 02-10-2012, 07:36
|
|
|
Lusterka składane elektrycznie dostępne były dopiero w Octavii II FL (wiązka 13-to przewodowa), jeżeli podstawa konstrukcyjna nie rózni się od tej z przed liftingu to mozna ją albo przerobić albo zamaskować na drzwiach, lusterko jest skręcane fabrycznie na jedną śrube, więc obejdzie się bez wiercenia dodatkowych otworów, ewentualnie poszerzeniu jednego z mniejszych otworów aby wiązka przeszła - ja starałem się nie ingerować w fabryczną konstrukcje
Troszkę więcej zabawy jest z elektryką, głównie chodzi o sterowanie lusterka gdyż Galant posługuje się sygnałami "-" a octavia "+", ale wszystko do ogarnięcia.
Weź pod uwagę fakt, że poliftowe mirrory nie wyglądają tak samo jak przedlifty |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
ALEX-77

|
Wysłany: 02-10-2012, 09:11
|
|
|
Acha rozumiem ,a tym masz z której wersji ? po lifcie ? czy z przed ? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 02-10-2012, 15:33
|
|
|
Przed liftem, bo wtedy gdy kupowałem te lustra, to FL dopiero raczkował |
 |
|
|
|
 |
ALEX-77

|
Wysłany: 04-10-2012, 21:13
|
|
|
robertdg napisał/a: | Przed liftem, bo wtedy gdy kupowałem te lustra, to FL dopiero raczkował |
Acha no tak,kurcze fajne są te twoje lustra ,ale ja mam składane elek. i nie będę z tego rezygnował na rzecz kierunku a te po lifcie kosztują około 500zł za kompl. zdecydowałem się na rzezbę w moich i będę tam próbował upchać kierunki z Mercedesa C-Klasy zdam relacje z prac ,narazie czekam na przesyłkę. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 04-10-2012, 21:16
|
|
|
A wiesz wogóle w jaki sposób wymienia demonmtuje się kierunki z C-klassy Po pierwsze całkowicie nie ten kształt, po drugie są montowane metodą wsuwania i zabezpieczane śrubką pod szkłem, dla merca to nie problem, bo żeby zdemontować czasze z kierunkiem, nie trzeba ruszać szkła, a w galu to już jest większy problem, raz się uda a następnym razem peszek. |
 |
|
|
|
 |
ALEX-77

|
Wysłany: 04-10-2012, 21:34
|
|
|
Wiem ,wiem już wszystko obczaiłem ,będzie trochę wycinania i klejenia od środka ,no ale spróbuję ,tak wygladają :
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 05-10-2012, 09:15
|
|
|
Nie ma szansy tego upchnąć do galanta. Najpierw rozkręć lusterko od galanta i zobacz w którym miejscu da radę to upchnąć. |
|
|
|
 |
ALEX-77

|
Wysłany: 05-10-2012, 10:16
|
|
|
Owczar napisał/a: | Nie ma szansy tego upchnąć do galanta. Najpierw rozkręć lusterko od galanta i zobacz w którym miejscu da radę to upchnąć. |
Owczar lusterka juz rozkręcałem naście razy , jeszcze za czasów oklejania carbonem więc tą kwestję mam opanowaną ,a co do upchnięcia to się okaże miejsca tam trochę jest, już tak mniej wiecej mierzyłem ,oczywiście trzeba będzie wycinać i rzeżbić w platiku ,zobaczymy jak będe miał kierunki w rękach. |
|
|
|
 |
|