|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Felgi od Renault |
Autor |
Wiadomość |
Obywatel
Forumowicz

Auto: RAV4 III Corsa E
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 232 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 12-10-2014, 11:42 Felgi od Renault
|
|
|
Witam. Mam takie pytanie. Mogę mieć za darmo komplet felg z oponami od Renault 19. mają one ten sam rozstaw śrub co w Lancerze, jednak część parametrów się różni.
Lancer: 13" | szer: 5" | ET 46 | rozstaw śrub 4x100 | otwór centrujący 56,5 mm
Renault: 13" | szer: 5" | ET 36 | rozstaw śrub 4x100 | otwór centrujący 60,1 mm
Czy takie felgi można zamontować do Lancera? A jeśli nie, to czy istnieje jakiś sposób żeby je dostosować, np. jakieś pierścienie centrujące? Czy to raczej gra niewarta świeczki i dać sobie spokój?
[ Dodano: 13-10-2014, 15:40 ]
Nikt się nie wypowie |
|
|
|
 |
mnap86
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 4G93 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2014, 12:17
|
|
|
Tu jest fajne narzedzie:
http://www.felgi.pl/narze...ulator-et-felgi
Felga bedzie bardziej wystawala na zewnatrz. Jezeli masz standardowe opony to nic nie powinno haczyc ani obcierac.
CK1A ma dosc mocno schowane kola.
Jezeli sa to alu, to mozna by sprobowac pierscienie centrujace, jezeli stal to niebardzo sie da chyba.
Jezeli mozesz miec za darmo to bym wzial i przymierzyl, jak nie podejda to trudno, zawsze mozesz zostawic sobie opony, nie? |
|
|
|
 |
adam9101 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2015, 13:30
|
|
|
A ja poważnie myślałem o mocnej glebie i o szpychach, co myslicie? |
|