|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: witek.w-wa 07-12-2007, 01:37 |
Kupno 3000GT |
Autor |
Wiadomość |
laptop [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 10:01 Kupno 3000GT
|
|
|
WItam na dniach kupuje 3000gt, wypatrzyłem sobie gt3k w katowicach i pojechałem obejrzeć. Autko full opcja, nowa skurwa, klima odświeżona, auto od 4 lat w Polsce, rok 92, ver USA, prze bieg 80tys mil, właściciel +-60lat, mowił że jeździł nim 3000km rocznie.
Całe autko w cudownym stanie!
Jest to wersja 225km bez tyrbinek.
Przejechałem się nim, wszystko pięknie ładnie, silniczek cichutko chodził.
Zgasiłem samochód po tescie, potem właściciel próbował go zapalić i...
Zaczął chodzić jak traktor, tzn tak jakby nie palił na wszystkie gary, i zaczął kopcić tylko z rur z jednej strony.
Po ok minucie załapał i wszystko było już OK.
Prosze o info co to może być, czy to nie jest jakaś wtopa!?
Z góry dzięki za info! |
|
|
|
 |
karol
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 94r. 4G63
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 134 Skąd: Staromieście, pow. Częstochowa
|
Wysłany: 28-12-2006, 04:27
|
|
|
Jakos nikt naprawde znajacy sie na rzeczy nie udziela sie w tym temacie,ale to moze przez brak czasu w goracym swiateczno -sylwestrowy okresie
Ja nie uwazam sie za doswiadczonego mech.i co Ci moge doradzic-to zeby sie nie napalac przy kupnie auta.
Nie wolno kierowac sie emocjami,tylko tylko suchymi parametrami.
Wjezdzasz wozkiem na diagnostyke i sporo sie moze wyjasnic.Moze to jakis powazny problem z ze zle spasowanymi modami po nieudolnym tuningowcu,a moze tylko glupie
swieczki czy kable...Wszystko zalezy od ogolnego stanu,ceny itego ile gosc jest sklonny
spuscic na ewidentna usterke.Sprawdz,przeanalizuj i napisz co z tego wyszlo.
No i daj znac jak juz kupisz jakies trzylitrowe cacko
Pozdrawiam i powodzenia |
_________________ Mysle,wiec .... jeżdże. |
|
|
|
 |
Ramjet [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2007, 21:22
|
|
|
W Turbo nie moze kopcic tylko z rur z jednej strony...
...one się łączą
http://www.team3s.com/STIM91/Images/tim_11-04.gif
w "non-turbo" to moze byc róznie (zwłaszcza jak ktoś przerabia), jedna strona w ogóle nie musi byc podłączana do niczego
Ja bym stawiał na rozrząd albo czujnik połozenia wału
ale tak z opisu to ciezko postawic dobra diagnoze |
|
|
|
 |
|
|