|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carion na horyzoncie, ale... |
Autor |
Wiadomość |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-12-2006, 16:38 Carion na horyzoncie, ale...
|
|
|
witka,
mam możliwość nabyć jedno z poniższych radyjek w cenie mocno promocyjnej. Oczywiście legalnie, żadnej partyzantki. Ale ja nie o tym, zastanawiam się nad słusznością zakupu, czy te CD są przyszłościowe, tzn czy kupjąc je dziś na wiosnę nie będę żałował bo jest coś lepszego...
Wiosną planuje wymianę głośników i okablowania a okazja cenowa trafa się teraz, no i czy akurat ten sprzęt to dobry wybór czy raczej zrezygnowć na rzecz innego producnta.
Mówię o:
Clarion DXZ668RMP
lub
Clarion DXZ768RMP
więcej info na polskiej stronie Clariona
czy Clarion zapewnia ciepły, głęboki bas? Póki co nie mam możliwości sprawdzić... |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 17:05
|
|
|
ok miesiac temu zamontowalem w skodzie Clariona DXZ468RMP, mysle ze podobne to co ciebie intersuja i powiem szczerze ze gdybym mial dzis wybierac pozostalbym przy alpine.
napisze co mnie wnerwia:
wyswietlacz (u tych u gory chyba sa inne)
sposob zdejmowania i nakladania panela
obsluga
tuner, marna jakosc
napewo gra gorzej od alpiny (wczesniej mialem poprzedni model ALPINE CDE-9848RB)
ogolnie radio wyglada jak klocek, ja bym nie kupil. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-12-2006, 20:23
|
|
|
nie mam zbyt wielkiego porownania, ale ten model Clarion co Artur napisal calkiem ladnie sie u mnie sprawuje (wczesniej mialem JVC, Kenwood, Pioneer - na pewno graly gorzej), szczegolnie, ze nie ma wzmaka tylko samo radio; przychylam sie do info o wyswietlaczu i zdejmowaniu panela, nie potwierdzam info o tunerze (moze zalezy od anteny radia)
dzwiek naprawde fajny |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 22:27
|
|
|
co do tunera to pewnie wina moze i lezy po stronie anteny ale po zmianie z alpine na clariona jakosc sygnalu diametralnie spadla (tam gdzie alpine grala w clarionie slychac trzaski).
co do grania to oczywiscie clarion jest w czolowce i gra bardzo przyjemnie ale tu tez mi bardziej lezy dzwiek alpine.
w tej cenie naprawde zdecydowalbym sie na alpine choc przyznam ze mialem dosc "paleczkowatego" wyswietlacza i dlatego wybralem tego clariona no i teraz zaluje - "troche"
acha, czasem sobie lubie w korku postrzelac z gumki ktora jest olpeciona galka - to jest najfajniejsze w tym radio |
|
|
|
 |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 01:09
|
|
|
Grześku napisał/a: | mam możliwość nabyć jedno z poniższych radyjek w cenie mocno promocyjnej |
Tzn w jakiej cenie... to nie mamy skali porównawczej, zeby powiedzieć że warto, lub nie warto....bo jeśli masz wydać 1000zł na takiego Clariona....to nie warto
Grześku napisał/a: | czy te CD są przyszłościowe, tzn czy kupjąc je dziś na wiosnę nie będę żałował bo jest coś lepszego... |
Nie bardzo wiem, co rozumiesz przez przyszłościowe.....radio ma dobrze grać, ma spełniać Twoje oczekiwania co do brzmienia oraz konkretnych funkcji....dobry sprzet sie nie starzeje.....jeśli gra świetnie teraz będzie grał świetnie za 5 lat.
Grześku napisał/a: | Wiosną planuje wymianę głośników i okablowania |
Gdybyś zdradził, jakie głośniki zamierzasz kupić, czy zamierzasz kupić wzmacniacz i czego oczekujesz po sprzęcie, dużo łatwiej będzie podpowiedzieć Ci, czy ten akurat Clarion będzie dobrym wyborem czy też nie.
Ja osobiście, jestem zwolennikiem sprzętu nie koniecznie nowego, aczkolwiek jak najbardziej z legalnych źródeł, z tym że dysponując kwotą 800-1000zł, bo domniemam, że taką kwotę chcesz przeznaczyć, szukałbym z pewnością czegoś innego, napewno nie nowych linii Clariona. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 20-12-2006, 08:47
|
|
|
Trociniarz napisał/a: | Tzn w jakiej cenie... to nie mamy skali porównawczej, zeby powiedzieć że warto, lub nie warto....bo jeśli masz wydać 1000zł na takiego Clariona....to nie warto |
600 za tańszy model, 950 za droższy.
Trociniarz napisał/a: | Nie bardzo wiem, co rozumiesz przez przyszłościowe.....(...)dobry sprzet sie nie starzeje..... |
to mi wystarczy
I biorąc pod uwagę pozostałą część Twojego postu, to dam sobie spokój z kupnem. Poczekam cierpliwie do wiosny i złożę wszystko razem, głośniki, kable, wzmacniacze i całą resztę w taki sposób żeby nie wydać za dużo a mieć to co lubi moje ucho.
Dzięki za pomoc a w sumie za sprowadzenie na ziemie |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2006, 21:29
|
|
|
arturro napisał/a: | acha, czasem sobie lubie w korku postrzelac z gumki ktora jest olpeciona galka - to jest najfajniejsze w tym radio |
na to nie wpadlem - bede musial wyprobowac
Ja mam u siebie Clare DXZ558RMP jest to model co prawda z oferty zeszlorocznej, ale powiem ze jakosc dzwieku mi akurat w zupelnosci wystarcza, a szale na jego korzysc chyba przewazyl fakt, ze w zestawie byl zestaw glosnomowiacy Bluetooth (oferowany normalnie za 450PLN), a ja za calosc z radiem i pilotem dalem 600PLN. Wyswietlacz w tym modelu jest niestety jeszcze archaiczno-paleczkowy, ale mozna za to zmieniac jego kolor. Najgorszy jest fakt braku oddzielnych wyjsc RCA na sub z mozliwoscia niezaleznego sterowania jego parametrami. Poza tym nie mam wiekszych zastrzezen, a korektor wspomagany systemem MagnaBass pozwala dobrze dostosowac barwe dzwieku.
a jeszcze jedno zdecydowanie za wolne przewijanie tzw. FFWD - przewiniecie np. 20min utworu w tempie ok. 5s/s zajmuje cala wiecznosc. |
|
|
|
 |
|
|