|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 3.0 V6] Outlander II 3.0L OBD II |
Autor |
Wiadomość |
endru1
Nowy Forumowicz Endru
Auto: Outlander 3.0L
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2012, 12:17 [II 3.0 V6] Outlander II 3.0L OBD II
|
|
|
Witam,panowie czy ktoś podłączał do OBD II interfejs ElemScan 5 lub inne urządzenie, czy był problem z komunikacją. Ja w zeszłym roku byłem w serwisie żeby zakodować nowe czujniki ciśnienia w oponach,iw tedy dowiedziałem się że jest problem z komunikacją że nie mają programu do wersji z USA ale jakoś to zrobili, nie wiem jak bo oczywiście nie wolno być przy swoim samochodzie więc nie wiem jak przebiegała procedura wpisywania kodów do komputera,a na wiosnę zmieniłem opony i znów to samo wkurzająca kontrolka ciśnienia.
postanowiłem kupić tpms VT55 on jest do dekodowania czujników i wprowadzania nowych kodów do komputera za pomocą gniazda OBD II ale mam problem bo nie komunikuje się VT55 z komputerem i nie wiem czy coś w serwisie mi nie zablokowali albo może kabelki pozamieniali w OBD II tak żebym do nich tylko przyjeżdżał, trochę się rozpisałem a moja prośba czy może ktoś zobaczyć na gniazdo OBD II ile kabelków jest podłączonych i w jakiej kolejności,gniazdo jest 16 pin w http://diagnostyka-samoch...§ion=dz_std |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 16-09-2012, 19:16
|
|
|
Witam
Jezeli Skaner obsluguje protokoly aut amerykanskich i europejskich to mozna, jezeli nie to kolega, ktory posiada MUT III serwisowy lub serwis.
Pozdrawiam. |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|
|