problem z tylną wycieraczką MITSUBISHI CARISMA 1.6 2000 |
Autor |
Wiadomość |
rider1963
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI CARISMA 1.6 2000
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-10-2012, 10:42 problem z tylną wycieraczką MITSUBISHI CARISMA 1.6 2000
|
|
|
POWITAC!!! MAM PROBLEM Z TYLNĄ WYCIERACZKĄ SILNICZEK SPRAWNY PRĄD DOCHODZI DO NIEGO PO PRZEKRECENIU MANETKI SŁYCHAĆ TYLKO PYKNIECIE POD KIEROWNICĄ A WYCIERACZKA JAK STAŁA TAK STOI CZY KTOŚ ZNA ROZWIAZANIE TEGO PROBLEMU??????
czy może to być wina przekażnika zastanawia mnie też dziwny syk powietrza przy odkęcaniu korka wlewu paliwa czy to jest normalne? |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 20-10-2012, 16:26
|
|
|
sprawdź w skrzynce przekaźników pod kierą może padł.A co do wlewu paliwa jak masz niższy stan wachy , auto jest rozgrzane trochę to zmienia się ciśnienie w baku jak podjeżdżasz na stację tankować i odkręcasz to w tedy pewnie ten syk.Normalne. |
|
|
|
 |
rider1963
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-10-2012, 17:59
|
|
|
radek8622 napisał/a: | sprawdź w skrzynce przekaźników pod kierą może padł.A co do wlewu paliwa jak masz niższy stan wachy , auto jest rozgrzane trochę to zmienia się ciśnienie w baku jak podjeżdżasz na stację tankować i odkręcasz to w tedy pewnie ten syk.Normalne. | podziękował co do wlewu paliwa to koledze machanik zadysponował dziurke w korku by ciśnienie spadło ale czy to dobre rozwiązanie ???a z wycieraczką to sprawa ma się tak ----silnik sprawdzony byl na krutko przez zewnetrzne srubki nie przez kostkę tam są trzy druciki czy jest taka możliwosc by coś nie dawało prądu? i jak sprawdzić czy przekaznik jest dobry? |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 20-10-2012, 19:04
|
|
|
co do wycieraczki myślę że może z któryś kabli ci nie łączy sądzę że gdyby był winny przekaźnik inne funkcje za które jest odpowiedzialny też by ci nie działały.Musisz sprawdzić przewody czy nie są połamane lub zaśniedziałe kostki.Ja dzisiaj miałem problem z podświetleniem rejestracji co się okazało kabelek od masy się połamał i wisiał na włosku nie wiem jak to możliwe ale ok:D proponuje sprawdzić najpierw przewody.Jeśli chodzi o bak i syk nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ negatywny na samochód.Powiem Ci że u mnie też syczy jak mam mało wachy i odkręcę po jeździe.U mnie auto chodzi bez zarzutu. |
|
|
|
 |
rider1963
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-10-2012, 18:48
|
|