Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Problem z silnikiem - na ciepło gaśnie i brak
Autor Wiadomość
ppadewski 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-10-2012, 11:29   [Cari 1.8 GDI] Problem z silnikiem - na ciepło gaśnie i brak

Witam. Jestem tu nowy, bo i samochód zakupiłem 2 tyg temu. Jest to Carisma 1.8 GDI z 97 r. Mam problem następującej treści. Jak tylko go zakupiłem, właqściciel powiedział że jak jest ciepły to przerywa i dię dławi, i tak było. Ale po kilku dniach użytkowania, nagle stracił moc i ostatnie 5 km do domu jechałem na wolnych obrotach na 1 biegu. Od tamtej pory jak jest zimny, pali i wkręca się na obroty, jak się zagrzeje wciskam gaz, idzie na 2,5 -3 tys obrotów i gaśnie. Wymieniłem pompę paliwa, czujnik położenia wałka rozrządu i dalej nic. sprawdziłem przeplywomierz, ERG, wyczyściłem i nadal nic :( . Wymieniłem nawet dzisiaj czujnik temperatury, ale wciąż lipa Czy ktoś może mi pomóc, bo kupiłem samochód który stoi w garażu i nie mogę się nim nacieszyć. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez ppadewski 12-10-2012, 11:37, w całości zmieniany 1 raz  

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-10-2012, 11:34   

Poczytaj te tematy:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45213
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981

ppadewski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-10-2012, 12:15   

Dzięki plecho1.
Niestety nie jestem aż tak zaawansowany technicznie żeby samemu pogrzebać dokładniej w samochodzie. COś tam wymienić, sprawdzić to jeszcze i owszem, ale dalej lipa.. . A może zna ktoś dobry warsztat we wro który potrafi się zająć GDI ??

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-10-2012, 16:30   

Jeśli potrafisz obsługiwać komputer, to spokojnie dałbyś sobie radę z podłączeniem auta pod komputer. Kabelek kosztuje około 40zł a program chyba z 20 dolarów, w sumie to praktycznie koszt jednej diagnozy w dobrym warsztacie. Na forum jest wielu życzliwych kumatych, co pomogą w interpretacji logów. Ja nie jestem ani informatykiem czy też elektronikiem i pochodzę z czasów kiedy w szkole nauczano jedynie język rosyjski i bez większych problemów podłączyłem swoją poprzednią Carismę GDI. Z tym silnikiem najlepiej walczyć samemu, bo można stracić wiele kasy na nie znających tematu mechaników.

ppadewski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-10-2012, 16:41   

A mogę prosić o link tak żebym mógł sciągnąć ten program ?

Odpowiedz do tematu