|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.9 TD] Świece żarowe |
Autor |
Wiadomość |
Arytmetyk
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2013, 17:29 [1.9 TD] Świece żarowe
|
|
|
Witajcie koledzy, przepraszam za zadawanie tak prostych pytań, ale najwyraźniej są one tak proste, że nie ma na nie nigdzie odpowiedzi.
Jedną z prostszych metod sprawdzenia swiecy zarowej jest sprawdzenie rezystencji. Mozna tez wykrecic i podlaczyc pod plus i minus. A teraz dwa pytania laika. Gdzie należy przyłożyć czujki przy sprawdzaniu rezystencji, gdzie należy przyłożyć plus i minus? I jeszcze jedno. świece połączone są między sobą takim gumowym przewodem(do każdej świecy on wchodzi i wychodzi). Co to za przewód, u mnie jest pełen wody a zgaduję, że tak być nie powinno. A z drugiej strony po co on, skoro prąd idzie od tego kabla wchodzącego od góry? Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Zmierzyłem też napięcie na tym kablu wchodzącym od góry - po przekręceniu kluczyka 0,05 V, to źle? |
|
|
|
 |
PINO87
Forumowicz
Auto: CARISMA1.6 100KM 2000R
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lip 2011 Posty: 84 Skąd: LUBELSKIE
|
Wysłany: 11-02-2013, 18:06
|
|
|
A po co ty chcesz je w ogóle wykręcać?
chyba tylko po to żeby sobie narobić roboty
po co ci miernik jakikolwiek ?
Odkręcasz przewód zasilający ten co idzie po kolei do wszystkich świec
Kawalek jakiegoś przewodu bierzesz i podlanczasz do klemy+
drugim końcem przewodu jeżdzisz po kolei wszystkie świece na styku gdzie sie przykręca przewód zasilający jak iskrzy gdzy dotykasz to świeca grzeje no już prościej sie nie da już tego wytlumaczyć
Ten gumowy przewód znaczy ogumowany to przewód zasilający między izolacje ci sie woda dostała ale to akurat nic strasznego wysusz go suszarką i tyle |
_________________ jedyna taka!
http://img5.imageshack.us/img5/8307/zdjcie078.jpg
http://img687.imageshack..../zdjcie133z.jpg |
|
|
|
 |
|
|