|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Brak kierunkowskazów |
Autor |
Wiadomość |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 18-10-2012, 20:36 [Cari 1.9TD] Brak kierunkowskazów
|
|
|
Witam.
Mały problemik, a mianowicie borykam się z problemem braku kierunkowskazów podczas gry awaryjne działają normalnie. Problem pojawił się nagle, wcześniej nie było żadnych symptomów nadchodzącej awarii.
Co wiem:
1. Kupiłem nowy przerywacz, wymieniłem - dalej ten sam problem
2. Przepatrzyłem wszystkie bezpieczniki i nie mogę znaleźć żadnego odpowiedzialnego za kierunkowskazy.
HELP! miał ktoś podobny problem lub wie co tutaj jest nie tak? może przełącznik przy kierownicy padł ? |
|
|
|
 |
dodu007
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8i 16V
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Wrz 2012 Posty: 3 Skąd: Sieradz/Łódź
|
Wysłany: 18-10-2012, 21:34
|
|
|
Sprawdź wtyczkę, która dochodzi do przełącznika świateł awaryjnych. W mojej Malinie miałem kiedyś to samo, zaczęło się w podobnym okresie (jesień, duża wilgotność). Czasem coś pstrykało, czasem nie, kierunków brak, a awaryjne działały. Sporo czasu nad tym siedziałem aż doszedłem do tego gniazda.
Po zdjęciu osłonki nawiewu będziesz miał bardzo dobry dostęp do tego złącza. Wyczyść ładnie styki wepnij i może się poprawi. Pozdro! |
|
|
|
 |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 19-10-2012, 16:25
|
|
|
Problem rozwiązany. W sumie okazało się że przełącznik przy kierownicy padł. Pozdro i dzięki za posta. |
|
|
|
 |
|
|