|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.5 V6] kontrolka rezerwy paliwa nie świeci |
Autor |
Wiadomość |
moj.skarb
Forumowicz
Auto: pajero 3,5 V6 208km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2012, 18:45 [3.5 V6] kontrolka rezerwy paliwa nie świeci
|
|
|
problem jak w temacie, dodam że wcześniej było ok. Od czego zacząć? sprawdzić żarówkę czy może jest jakiś bezpiecznik, jak sie dostać ewentualnie do żarówki i bezpiecznika?
2 pytanie: od czego jest kontrolka która znajduje się obok niskiego stanu oleju(tej pomarańczowej) , po prawej patrząc na zegary jest srs a po lewej............? |
_________________ marzenia się spełniają |
|
|
|
 |
szatan666
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
|
Wysłany: 28-09-2012, 20:37
|
|
|
Oczywiscie ze zarowke , zawsze sie zaczyna od najprostrzej opcji , a ta kontrolka to jest chyba od zbyt wysokiej temperatury katalizatora. zrob zdjecie najlepiej jaki tam jest symbol. |
|
|
|
 |
moj.skarb
Forumowicz
|
Wysłany: 03-10-2012, 23:08
|
|
|
sprawdziłem , żarówka dobra co dalej............. a ta kontrolka obok poziomu oleju jest ,,martwa", tzn, na zegarze jest ale od środka jest zaklejona |
|
|
|
 |
szatan666
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
|
Wysłany: 05-10-2012, 23:43
|
|
|
Sprawdz , zapsikaj styki kostki od wskaznika paliwa , przy baku , chyba to jest 3 pinowe, wyjmij i włoż ja kilka razy , pozniej zapsikaj srodkiem na kontakt, mozliwe tez ze zgubila sie gdzieś masa (zły styk) |
|
|
|
 |
moj.skarb
Forumowicz
|
Wysłany: 30-10-2012, 12:48
|
|
|
zabrałem się w końcu do tego, ciężki dostęp , znalazłem jakieś przewody(styki) na górze zbiornika na środku od strony silnika, obok których wychodzą 2 gumowe przewody ale chyba to elektryka od pompki paliwa. próbowałem je jakoś rozpiąć ale bez powodzenia. czy to te przewody czy w innym miejscu?????????????????????????????????? |
|
|
|
 |
moj.skarb
Forumowicz
|
Wysłany: 31-10-2012, 20:27
|
|
|
więc to co opisywałem wcześniej to jest smok paliwa , a gdzie szukać tego pływaka na zbiorniku? |
|
|
|
 |
|
|