|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
brak mocy i dlawienie |
Autor |
Wiadomość |
klimek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2012, 20:39 brak mocy i dlawienie
|
|
|
Witam mam nadal problem z moim autem Carisma 1.8 GDi 1998rok jak jest zimne to jezdzi ok jak sie zagrzeje czyli po przejechaniu ok 20 - 30 km auto zaczyna sie dlawic zaczyna sie od 4,5 tys obrotów po kilku km coraz mniej obrotów zeby jechało wogole i mniej i mniej, po wystygnieciu zapala i jedzie bez problemu i znowu po rozgrzaniu to samo dodam ze po rozgrzaniu gdy zaczyna sie dlawic zaswieca sie kontrolka od komputera i popuszczajac noge z gazu gaśnie ów kontrolka i tak trzeba jechac na coraz nizszych obrotach a auto traci wogole chcec do jakiegokolwiek przyspieszania poprostu sie turla. pod komputerem pojawia się błąd wtrysk wczesniej był bład czujnik cisnienia paliwa który zniknął po poradzie z tematu który założyłem wczesniej i pokręceniu śrubką na pompie wc małym imbusem zaznaczonym żółta farba dodam ze po rozruszaniu kilkanascie razy na chodzacym silniku sróbke ustawiłem idealnie w tej samej pozycji jak była przed zabiegiem. teraz pytanie czy jest to faktycznie wina któregoś wtrysku? czy pompy wysokiego ćiśnienia ze się kończy? dodam ze jestem tym samochodem za granica i chciałbym uniknąć warsztatu, natomiast pompę wc lub wtryski jestem w stanie wymienic sam tylko od czego zacząć co jest bardziej prawdopodobne? lub może ma ktoś inna opcje co to może być? Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
|
|