|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: mkm 26-07-2009, 01:20 |
Colt prawie jak Porsche |
Autor |
Wiadomość |
apsik85 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2006, 00:05 Colt prawie jak Porsche
|
|
|
Ciężko mi zacząć pisać tego posta, ponieważ zbierałem się do kupna samochodu już dwa lata...
Na początku miało być porsche 924, no poprostu super bryka, tylko los nie chciał żebym go kupił... potem byłem kilka razy w Niemczech i przy okazji miałem możliwość kupna jakiegoś autka, ale jestem dość wybredny i jakoś nie mogłem znaleść nic dla siebie. I tak długo, długo nic. Pewnego dnia przeglądałem sobie allegro i patrze... colt. Postanowiłem zapolować no ale niestety, nie jest to tak często spotykany samochód jak corsa, czy kadett. Ciężko było... w internecie znalazłem forum Mitsumaniaków i poprosiłem o pomoc Piwkotoma, Choopera i Leppego żeby się ze mną brykneli do Tomaszowa zobaczyć Colta CA0 1,6. Auto było jako takie ale za tą cenę się opłacało... ale ubiegł mnie Warszawiak który wogóle go nie oglądał tylko odrazu go kupił (znowu jakiś omen ) No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Tydzień temu zadzwonił do mnie Leppe i mówi że jest na giełdzie i widzi bardzo zadbanego Misia CA0, więc szybciutko pognałem i po fachowym sprawdzeniu przez Leppego kupiłem go. Mimo że jest to silnik 1,3 12V to i tak jest w bardzo, bardzo dobrym stanie. Tapicerka wygląda jak prosto z fabryki, silniczek chodzi bardzo cichutko i równiutko, lakier przepiękny itd.. Po sprawdzeniu go na kontroli stacji pojazdów u znajomego dowiedziałem się że stan techniczny jest jak ta lala
No ale nie ma róży bez kolców....
Czasami moja "inteligencja" i budowa Misia mnie zaskakuje, np radio montowałem w 4 godziny mimo że musiałem je tylko podłączyć (jakieś 5 minut dla normalnie myślącej istoty ), nie będę się rozpisywał bo to wstyd Pozatym że nie wiem ile pali (bo kontrolka lubi czasem przekłamywać) jestem bardzo zadowolony z mojego Misia, tylko żeby mi się nie psuł i palił jakięś 2-3 litry na 100 klocków
 |
|
|
|
 |
truespinmice
Mitsumaniak One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 285 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 26-07-2006, 09:54
|
|
|
no rzeczywiście bardzo ładny egzemlarz lakierek bardzo ładny , nawet taki jeszcze "głęboki" bym powiedział.
ps. jak nie 1.6 to 1.3 - przynajmniej mniej pali
ps2. ja ze swoim upodobaniem wybrał był prosiaka zamiast colta - bez dwóch zdań (niewiem czy mogę to głośno powiedzieć )
.....wszyscy liczymy na bezawaryjność ..... |
_________________ Starion Klub Polska
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 26-07-2006, 10:07
|
|
|
piekny
no to teraz tylko lusterka, klamki , zderzaki w kolorze nadwozia, aluski , zalozyc obrotomierz i el szyby i colcik bedzie jak ta lala |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2006, 10:53
|
|
|
Nio to jeszcze duzo drogi przed Toba by ten colt wygladal siako tako, bo narazie to bieda z nedza.Powodzenia |
|
|
|
 |
apsik85 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2006, 11:22
|
|
|
ano, niestety nie jest to moze limuzyna i brak elektryki, fele są *cenzura* ale stan techniczny igiełka wszystko powoli... Przed zimą jakieś pęcherzyki pod oknem poprawie (są mikroskopijne, ale po zimie zrobią się z nich leje atomowe) i przy okazji pomaluje zderzaki i inne rzeczy, audio w miarę fajne już jest, a 80 kucyków przy tak lekkiej masie robi swoje Na elektryczne szybki poczekam jeszczę trochę, może coś taniego się trafi. Czas pokaże, póki co walcze z biurokracją |
Ostatnio zmieniony przez 27-07-2006, 18:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2006, 13:01
|
|
|
80 kucykow to chyba masz w stajni |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 26-07-2006, 13:31
|
|
|
w 4G13 (czyli 1,3 ) jest 75 kucy |
|
|
|
 |
apsik85 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2006, 22:53
|
|
|
po tjuningu układu wydechowego (czytaj bardzo duże dziury na podwórku, zachaczam przy wyjeździe z bramy) jak mi się rura wydechowa rozleci na strzępy będę miał te 5 koni więcej |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2006, 18:49
|
|
|
Colcik ładny, ale dodatkowe 5 koni to wg ulotki, a ile w rzeczywistym świecie to trzeba sprawdzić na hamowni |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 07-08-2006, 08:42
|
|
|
apsik85 napisał/a: | po tjuningu układu wydechowego (czytaj bardzo duże dziury na podwórku, zachaczam przy wyjeździe z bramy) jak mi się rura wydechowa rozleci na strzępy będę miał te 5 koni więcej |
Jak Ci wydech odpadnie to będziesz miał 8-10 KM mniej, a nie 5 KM więcej Brak zawirowania spalin, cofanie się spalin itp. |
|
 |
zyraff85 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2006, 13:48
|
|
|
cieni napisał/a: | apsik85 napisał/a: | po tjuningu układu wydechowego (czytaj bardzo duże dziury na podwórku, zachaczam przy wyjeździe z bramy) jak mi się rura wydechowa rozleci na strzępy będę miał te 5 koni więcej |
Jak Ci wydech odpadnie to będziesz miał 8-10 KM mniej, a nie 5 KM więcej Brak zawirowania spalin, cofanie się spalin itp. |
a czy usuniecie koncowego wydechu daje jakies konie czy zabiera ? bo ja musiałem usunac mój wydech aby zalozyli mi gaz bo kolidowalo to z zamontowaniem butli w kole zapasowym gazownik powiedział ze nie moga byc przewody gazu blisko wydechu i usunałem go poprostu mam teraz zamiast wydechu kawałek rury .. znajomi mysleli ze mam sportowy wydech Colt daje fajny pomruk
pozdrawiam !! |
|
|
|
 |
|
|