|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z dołączaniem 4H |
Autor |
Wiadomość |
Piter K.O.
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2012, 10:16 Problem z dołączaniem 4H
|
|
|
Szanowni Forumowicze!
To mój pierwszy wpis, więc na początku chciałem wszystkich przywitać i pozdrowić!
Od tygodnia jestem zadowolonym właścicielem L200. Rok prod. 2009, użytkowany od 2010, wersja INTENSE DC, napęd Super S. Samochód bardzo fajny i sprawia mi dużo frajdy. Wszystko działa bez zarzutu z wyjątkiem jednej rzeczy!. Mam problem z przechodzeniem na 4H. Jeżeli samochód porusza się z prędkością powyżej 40km/h, dołączanie przedniego napędu odbywa się w zasadzie bezproblemowo. Może z wyjątkiem delikatnego stuknięcia po puszczeniu sprzęgła. Natomiast jeśli samochód stoi lub porusza sie z prędkością mniejszą niż ok. 40km/h napęd nie chce się dołączyć. Objawy są takie jakby był na luzie - nie słychać żadnych odgłosów ale samochód nie jedzie! Pozostałe napędy terenowe łącznie z LOCKIEM - działają bez zarzutu - pod warunkiem że wcześniej uda mi się przejść na 4H. Czy macie jakieś pomysły co to może być!? I czy o okolicach Krakowa jakiś mechanik potrafi sobie z tym poradzić! Znalazłem na forum info o Panu Leszku z Pielgrzymowic k. Krakowa, ale czy on zna się na 4x4 Super Select!?
pozdrawiam i dziękuje! |
|
|
|
 |
pawel80
Forumowicz
Auto: L200 '11 178hp
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 144 Skąd: racibórz
|
Wysłany: 07-11-2012, 21:21