Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Włam do auta
Autor Wiadomość
pawel-krol 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-09-2012, 19:46   Włam do auta

Dzisiaj w godzinach 8-10 doszło do włamania do mojego colta.Sprawca zbił szybe od strony kierowcy i zawinoł CB radio Uniden Pro 520. Szczęscie w nieszczęsciu bo w schowku była nawigacja która została nieruszona. Spraca radio odkrecił z uchwytów i antene także odkręcił. Całe zdarzenie miało miejsce w Łodzi przy ulicy Kilińskiego 159/163 na parkingu pod ZSP 3.

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
Wysłany: 15-09-2012, 20:18   

W biały dzień, takie rzeczy.. w centrum miasta... ehh... to ile jesteś w plecy?? :/

pawel-krol 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-09-2012, 20:28   

moniaquba napisał/a:
W biały dzień, takie rzeczy.. w centrum miasta... ehh... to ile jesteś w plecy?? :/

unidena można dostac za 200 a szybe na szybko znalazłem w Zgierzu to jutro w drodze do domu sobie odbiore. ale własnie chodzi o to że w centrum miasta.Choć moge stwierdzić że ktoś mógł spłoszyc złodzieja bo miał czas kultulkarnie wszystko wykręcić bez wyrywania a nawet radia nie wzioł...

Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Wysłany: 15-09-2012, 21:44   

Radio jest trudniej od strony psychologicznej zwinąć ponieważ siedzi w kieszeni. Natomiast CB teraz jest na fali. Każdy chce je mieć by poczuć się jak prawdziwy kierowiec.

Takie rzeczy zawsze się chowa, nawet pod fotel aby nie kuło w oczy.

pawel-krol 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2012, 06:55   

Olivia napisał/a:
Radio jest trudniej od strony psychologicznej zwinąć ponieważ siedzi w kieszeni. Natomiast CB teraz jest na fali. Każdy chce je mieć by poczuć się jak prawdziwy kierowiec.

Takie rzeczy zawsze się chowa, nawet pod fotel aby nie kuło w oczy.

własnie było przykitrane pod fotel i przykręcone do uchwytu.Zawsze wydawało mi sie że takich rzeczy sie nie kradnie bo to za tanie i ryzyko przekracza jego wartość ale widać byłem w błędzie.

Bucza 
Mitsumaniak

Auto: colt CJ0 1.3 `98
Wysłany: 16-09-2012, 12:27   

pawel-krol napisał/a:

Zawsze wydawało mi sie że takich rzeczy sie nie kradnie bo to za tanie i ryzyko przekracza jego wartość ale widać byłem w błędzie.

To właśnie może wręcz przyciągać. Kradzież poniżej 200 zł to wykroczenie, a nie przestępstwo - ryzyko jest niskie.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 16-09-2012, 18:19   

Bucza napisał/a:
To właśnie może wręcz przyciągać. Kradzież poniżej 200 zł to wykroczenie, a nie przestępstwo - ryzyko jest niskie.

Już niedługo, ponieważ nasz SuperRząd planuje podwyższenie kwoty z 250 do 1000zł :roll:
http://www.rp.pl/artykul/...l?print=tak&p=0

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 16-09-2012, 19:02   

To trzeba będzie, w takim razie łapać po ciemku delikwentów i w imieniu niesprawiedliwości pod groźbą więzienia i czego oczywiście nie pochwalamy, a wręcz potępiamy, uszkadzać te złodziejskie łapska. Może by tak Rudzielec w ramach cięcia wydatków na sądownictwo i organy ścigania zezwolił na samosądy i osądy społeczne. Bo jak już złodziejom wszystko wolno, gangsterów sąd uniewinnia to może chociaż zwykły obywatel też sobie raz w życiu ulży.

A wracając do tematu to za byle pierdołą potrafią wybić szybę, jak masz jakiś dokument zakupu albo numer seryjny zgłoś na Policję kradzież, Tobie to nic nie da ale może za jakiś czas podczas rewizji albo rutynowej kontroli wypłynie sprzęt i ktoś beknie za paserstwo.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

pawel-krol 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2012, 20:08   

i9i napisał/a:
To trzeba będzie, w takim razie łapać po ciemku delikwentów i w imieniu niesprawiedliwości pod groźbą więzienia i czego oczywiście nie pochwalamy, a wręcz potępiamy, uszkadzać te złodziejskie łapska. Może by tak Rudzielec w ramach cięcia wydatków na sądownictwo i organy ścigania zezwolił na samosądy i osądy społeczne. Bo jak już złodziejom wszystko wolno, gangsterów sąd uniewinnia to może chociaż zwykły obywatel też sobie raz w życiu ulży.

A wracając do tematu to za byle pierdołą potrafią wybić szybę, jak masz jakiś dokument zakupu albo numer seryjny zgłoś na Policję kradzież, Tobie to nic nie da ale może za jakiś czas podczas rewizji albo rutynowej kontroli wypłynie sprzęt i ktoś beknie za paserstwo.

sprawa została od razu zgłoszona-przemilcze już fakt że ponad godzine na nich czekałem-pobrali odciski,porobili zdięcia spisali protokół i kazali czekać. W budynku sadu po drugiej stronie ulicy jest monitoring i sięga na ten parking więc może jest szansa na znalezienie sprawcy.
Fartem udało mi się w Zgierzu dziś nabyć szybe więc powrót do domu odbył się bez przeciągu.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 16-09-2012, 20:26   

pawel-krol napisał/a:
sprawa została od razu zgłoszona-przemilcze już fakt że ponad godzine na nich czekałem-pobrali odciski,porobili zdięcia spisali protokół i kazali czekać

Mnie kazali przyjechać na komendę za dwie godziny, bo oficer był na innych oględzinach, to pojechałem po pracy i na komendzie powiedzieli: szkoda, że Pan jeździł bo byśmy psa wpuścili i odciski pobrali. :x

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Dread87 
Mitsumaniak

Auto: Gal EA6A 2.0TD>SWAP 2,5V6
Wysłany: 18-10-2012, 04:30   

Mi ukradli cale kola - alumy i nowiutkie letnie opony. Zeby bylo smieszniej byl to kwiecień 13 piątek a dzien wczesniej zakładalem wspomniane opony. W moim temacie wiecej na ten temat

Zobacz mojego Galanta TUTAJ - WIECEJ ZDJĘĆ
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl

sveno 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Wysłany: 18-10-2012, 13:54   

Dread87 napisał/a:
a dzien wczesniej zakładalem wspomniane opony.
czy tylko mi się wydaje że to robota tych z wulkanizacji? Widzieli felgi, widzieli że nowe opony, widzieli, że nie masz nakrętek zabezpieczających lub jak masz to wiedzieli już jakie :) może jeszcze zagadali że fajny wózek a Ty przypadkiem pochwaliłeś się gdzie parkujesz?
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

Dread87 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2012, 14:07   

sveno, gosc ktory mi opony wymienial to znajomy, ale podejrzewam go do tej pory ale nie zlapalem go za reke... Jedyna nadzieja ze w zakladzie maja jakies felgi uzywane, ale nie moge ja tam dzwonic, bo koles zna moj glos... firma kesz tychy ul lokalna, jedynie co to mozna podstawic sie jako uzytkownik volvo albo carismy, bo bodajze tylko do takich podchodza felgi z Gala

www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl

sveno 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Wysłany: 18-10-2012, 14:52   

Dread87 napisał/a:
to znajomy
a znasz powiedzenie: "Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradzę." ?

Dread87 napisał/a:
Jedyna nadzieja ze w zakladzie maja jakies felgi uzywane
marne szanse, pewnie robota na zamówienie i kółka od dawna jeżdżą na innym aucie :(
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

Dread87 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2012, 14:56   

sveno, w obu stwierdzeniach masz najprawdopoobniej 100% racji:/

www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl

Odpowiedz do tematu