Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:05
[Cari 1.8 GDI] Proszę Was o pomoc, chcę kupić Carismę 1.8 GD
Autor Wiadomość
foczasty 
Nowy Forumowicz
foczasty

Auto: nie mam
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2012, 19:24   [Cari 1.8 GDI] Proszę Was o pomoc, chcę kupić Carismę 1.8 GD

Witam,

Jestem zdecydowany kupić Carismę 1.8 GDI, przeleciałem wiele stron, opini, dyskusji i forów, wyszło na Carismę (choć poprzedni tym to Modeo mk3 kombii 2.2)

Mam upatrzony jeden egzemplarz na razie, jak tylko będę miał sposobność na dniach się udać na oględziny to w zasadzie będę już musiał podjąć decyzję, auto stoi w Stargardzie Szczecińskim, ja jestem z Poznania.

Jeśli ktoś z Was jest z bliskiej okolicy i mógłby rzucić na nią okiem będę bardzo wdzięczny ;) )

http://moto.allegro.pl/mi...2691169468.html

Auto na zdjęciach wyglada jak z fabryki, coś dużą ma oglądalność na allegro... i jeszcze tam jest ...

Proszę o Wasze wszelkie opinie - z góry dziękuję ;)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 09-10-2012, 19:43   

Moim zdaniem jest trochę za tania jak na taki stan i ofertę komisową. Ja w grudniu za swoją GDI z 1999r. ze słabszym wyposażeniem bez targowania wziąłem trochę ponad 10 tys zł a uwierz, że właściciele komisów na pewno też umieją liczyć.

ross 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Wysłany: 09-10-2012, 21:45   

A ja nie widzę na przednich błotnikach znaczka GDI. najbogatsza wersja a klimatyzacja ręczna?

bart1924 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
Wysłany: 09-10-2012, 22:25   

ross napisał/a:
A ja nie widzę na przednich błotnikach znaczka GDI. najbogatsza wersja a klimatyzacja ręczna?

Znaczek na błotnikach zniknął po liftingu, a klimatyzacja jest automatyczna ze wskazaniem temperatury na centralnym wyświetlaczu.

Tak jak napisał plecho1, cena rzeczywiście bardzo niska, nawet jeśli gość opuści kilka setek i doliczając opłaty (a przecież sprzedawca też musi zarobić).
Na zdjęciach mało widać ze względu na duży kontrast...

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 09-10-2012, 23:24   

zdjęcia nic nie pokazują :P znaczki poznikały po drugim lifcie czyli okolice 2002r. jak weszły ciemne lampy i srebrne znaki.

i Ciekawe czemu na tylnym lewym rogu pojawił się znak GDI, którego być nie powinno być, i sprzedający poduchy powietrzne 2 dorzuca w gratisie, chyba do bagażnika :D

foczasty 
Nowy Forumowicz
foczasty

Wysłany: 10-10-2012, 22:42   

Dzięki za opinie ;-) Auto wydaje się podejżane, niby taki kąsek, a koleś sprzedać nie może...
Szukam dalej, gdybyście widzieli coś ciekawego dajce znać w tym wątku.

pozdrawiam

sebson 
Forumowicz

Auto: Galant 2,4 GDI
Wysłany: 11-10-2012, 09:13   

kolego ale ogladalność to nie wszystko,to ze cos ma dużo wyświetleń nie znaczy ze jakis procent z tych ogladających ogladał auto na zywo,musisz pojechac i obejrzec,ja swoje auto wystawiłem juz 4 raz na sprzedaż i nie mialem nawet telefonu,a Ty patrzysz na liczbe wyświetleń,ja kiedys tez tak myślałem ze oglądało 1000 osob i nikt nie kupil-dziwne ale nie ma za bardzo co sie sugerowac,ogladający nie rowna sie kupujący,pozdrawiam

foczasty 
Nowy Forumowicz
foczasty

Wysłany: 11-10-2012, 16:21   

Jeśli nie jest się mechanikiem ani lakiernikiem, jak mam wykryć przy oględzinach / kupnie słabe punkty auta? Nie równe szpary między blachami, różne stopnie zarysowania lakieru na poszczególnych partiach auta, odchylanie uszczelek... tyle to wiem z grubsza. Ale w przypadku Carismy coś konkretnego?

Sebek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI 2002 Eleg Autm
Wysłany: 20-10-2012, 22:40   

Witam, ja sprzedaję swoją po 3.5 roku użytkowania czas na zmianę. :) Ewentualnie prośba o kontakt na priva.

MKonrad 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8GDI 00' Avance
Wysłany: 18-11-2012, 07:44   

Witam, w styczniu przychodzą nam na świat bliźniaki :D
Niestety Carisma będzie za mała - więc czas na kombii.
Jeśli będziesz zainteresowany - napisz na priv.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi