Tunig atrapki |
Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 16-11-2006, 20:21
|
|
|
A pokaż fotke tej atrapki - ja na dniach swój przód po małej stłuczce będę robił to może bym i atrapkę od razu wymienił... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 276 Skąd: Jelenia Góra City
|
Wysłany: 16-11-2006, 21:08
|
|
|
Fotki uszkodzeń, atrapka (nówka) i feralne miejsce.
Uszkodzenia powstały jak parkowałem wieczorem auto. Właśnie położyli asfalt a zapomnieli o sudzienkach i bum. Lakiernik szepnął 350 zł. A miałem wzywać drogówkę !!! Brak oznakowania itd. I złożyć podanie do zarządu o odszkodowanie ale zmęczony i wkur.... poszedłem do domu. I teraz trza z własnej kiesy naprawiać lub z AC. |
|
 |
saphire

|
Wysłany: 16-11-2006, 21:57
|
|
|
wolgaster napisał/a: | atrapka (nówka) |
A cyknął bys fotkę tej atrapki ale od tyłu? Bo do swojej może mam plan siatkę tuningową wsadzić zamiast zaślepek a chętnie bym zobaczył jak toto jest umocowane... |
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-11-2006, 22:02
|
|
|
Ale wymagania z tą atrapką . Zaraz uruchomie cyfrówkę. Dobrze że nie schowałem atrapki. Arturro a co z ciśnieniem i oponami. Na czy jeździsz. |
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-11-2006, 22:15
|
|
|
Mówisz i masz !!!
 |
|
 |
saphire

|
Wysłany: 16-11-2006, 22:22
|
|
|
O widzisz dzięki za foty. Tak jak radzi arturro pewnie siatke podkleję pod atrapkę jakims klejem elastycznym np. tym do szyb ale najpierw sobie zrobie mały fotomontaż jak ta moja atrapka będzie wyglądała z siatką. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 17-11-2006, 00:07
|
|
|
saphire - siatka w tej atrapie powyzej jest plastikowa - to tak tylko jakby co |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 17-11-2006, 07:40
|
|
|
Właśnie po to chciałem fotke od tyłu by zobaczyć czy to wklejka plastikowa tej siatki czy normalna metalowa tuningowa. Muszę podjechać do miejscowego sklepu i obczaić co tam mają z takich rzeczy to pewnie cos sobie upatrzę bo także mam plan zamiast tych paskudnych zaślepek na przeciwmgielne wstawić takie z siatki metalowej czarnej. Być może także taką siatkę dam też od dołu za wloty powietrza coby mi w chłodnice nie leciał liściasty syf itp. To wszystko oczywiście o ile dostanę na miejscu ładną siatkę bo muszę sobie przymierzyc i naocznie zobaczyć czy to będzie ok czy też coutry się zrobi |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 08:25
|
|
|
ta atrapka jest ori i zrobiona w profi sposob, napewno tak tego nie zrobisz nie wspominajac ze nigdzie nie kupisz takiej siatki.
swoja (jesli bedziesz przerabial) przyklej od razu na klej do szyb, zdanych innych glutow-srutow i innych kleji bo przy pierwszym lepszym uderzeniu kamieniem w trasie, cala siatka wpadnie ci do srodka.
ja u siebie mialem przez jakis czas zaklejone dziury siatka od halogenow i w atrapie, poszukaj w mojej galerii, chyba w 2002r. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 17-11-2006, 08:53
|
|
|
saphire napisał/a: | podjechać do miejscowego sklepu i obczaić co tam mają z takich rzeczy |
filtr powietrza od stara, opedzlowac ją na dowolny kolor i bedzie okej, jakcos to mam tego zatrzesienie, chcesz to podesle |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 17-11-2006, 09:12
|
|
|
Hehehe a masz jakąś fotę tej siatki ze stara? Ciekawi mnie jak toto wygląda |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 17-11-2006, 11:51
|
|
|
zrobie pozniej to podesle
[ Dodano: 17-11-2006, 10:56 ]
znalazlem w sieci
 |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 12:15
|
|
|
a ile ten filtr kosztuje bo siatex ok 20 zyla |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 17-11-2006, 13:42
|
|
|
Na Allegro te siatki tuningowe są w okolicy 12-20 zł za 25x100cm aluminiowe i malowane proszkowo więc chyba szkoda pruć filtry |
|
|
|
 |
cypmus [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 15:22
|
|
|
witam, WOLGASTER patrze tak na pokazane przez Ciebie fotki i sie zastanawiam,mam w piwnicy taka sama nakladke na zderzak do przodu z tym , ze ona nie specjalnie pasuje, kupilem ja z netu i nie moge jej zalozyc,jest, ze tak to okresle,węższa od zderzaka i nie moge jej przylożyc tak ladnie jak u Ciebie.czy miałeś jakieś problemy z założeniem nakładki, może masz jakiś patent,coś trzeba przyszlifować albo coś pozdrawiam |
|
|
|
 |
|