|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Schemat elektryczny do autom. skrzyni JATCO dla Outlaner 3.0 |
Autor |
Wiadomość |
wysmok
Forumowicz

Auto: OII 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2012, 15:18 Schemat elektryczny do autom. skrzyni JATCO dla Outlaner 3.0
|
|
|
Panowie,
mam jakiś "elektryczny" problem w skrzyni biegów mojego Outka - 3.0 benzyna z USA, automatyczna skrzynia biegów JATCO, 2007 rok, 2WD. Komp zgłasza błąd zaworu elektrycznego przekładni 4-go biegu N91 (kod błędu P0768). Natomiast byłem w serwisie specjalizującym się w skrzyniach automatycznych, przejrzeli mi ją, sprawdzili ten zawór, sprawdzili cewki i inne układy elektryczne w skrzyni, które byli w stanie sprawdzić i wszystkie elementy są cacy. Twierdzą nawet, że akurat ten zawór elektryczny, to jest rzecz, która nie ma prawa się zepsuć, a już na pewno nie przy tak niedużym przebiegu. Co potwierdzałoby także prawidłowe działanie samej skrzyni - ani ja, ani serwisant nie zauważyliśmy jakichś nieprawidłowości w trakcie jazdy. Stąd podejrzenie, że coś nie halo może być w sterowniku lub w drodze między nim a skrzynią. Ale nie są tego w stanie sprawdzić bez schematu elektrycznego.
Także reasumując, po tak przydługim wstępnie - poszukuję schematu elektrycznego do mojego Outkta i myślę, że powinien wystarczyć schemat dla skrzyni biegów i do sterownika skrzyni (kompa). Natomiast ważne jest żeby można było na nim zidentyfikować ten zawór - N91.
Czy ktoś może ma, albo wie gdzie go znaleźć? |
_________________ Pozdrawiam,
wysmok |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6984 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 15-11-2012, 08:32
|
|
|
http://www.e-elektron.pl/...landerIIUSA.htm a tu szukałeś? |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
wysmok
Forumowicz

Auto: OII 3.0 V6
|
Wysłany: 19-11-2012, 11:27
|
|
|
Dzięki za ten namiar, ale pomimo tego, że materiał obszerny, to schematów elektrycznych tam nie ma (dużo jest, ale innych / technicznych schematów), a przynajmniej do tego, który jest mi potrzebny.
Także szukam dalej. Dostałem propozycję załatwienia oryginalnej płyty serwisowej za 100 zł. Wie ktoś z Was, czy taka płyta będzie zawierała ww. schemat elektryczny? Ktoś miał ją w ręku i może potwierdzić?
[ Dodano: 23-08-2013, 11:42 ]
Odświeżę temat, bo sprawa jest nadal aktualna. Nikt z Was nie ma dostępu do takich schematów lub może potwierdzić, że płyta serwisowa takie zawiera? |
_________________ Pozdrawiam,
wysmok |
|
|
|
 |
|
|