|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rejestracja pojazdu z mniejszą ilością pól numerowych VIN |
Autor |
Wiadomość |
roarflex
Forumowicz

Auto: Lancer CS01,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2012, 15:20 Rejestracja pojazdu z mniejszą ilością pól numerowych VIN
|
|
|
Mam problem chce kupić samochód z Niemiec, ale w Brief jest jakaś dziwna nazwa samochodu i numery VIN. W jednym urzędzie w którym pytałem nie zarejestrują ze względu, że nie maja nawy w rejestrze i numer za krótki. W innym jeszcze nie pytałem, ale dowiadywałem się że był przypadek z sama dziwną nazwą, ale z normalnymi numerami i zarejestrowali. W pozostałych bliskich urzędach jeszcze nie wiem. Nazwa - marka to M&R Race Kabrio w rzeczywistości colt cc. Numerów jest 12 a od 1998 powinno być 17.
Z tymi numerami może być problem bo to kwestia systemowa. Jak wpiszą za mało numerów to system nie przyjmuje. To jest nie typ i urzednicy ciężko do tematu podchodzą, może ktoś ma jakiś pomysł na rejestracje. Oczywiście inny niż szczepienie pojazdów z już zarejestrowanym. |
|
|
|
 |
Besiek
Forumowicz

Auto: Pajero 3 3,2 DI-D
|
Wysłany: 03-12-2012, 18:59
|
|
|
Podzwoń po innych wydziałach komunikacji w Polsce i tam popytaj jak to jest. Z tego co ja wiem można zarejestrować pojazd z krótszym numerem nadwozia ale nie znam szczegółów. Mój motocykl nie ma 17 znakowego nr i jest zarejestrowany, dodam że to nie jest żadna "wydumka" tylko seryjny japoński motocykl z 1995 roku. Gdzieś ostatnio o tym czytałem ale nie mogę teraz znaleźć. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
Wysłany: 03-12-2012, 19:02
|
|
|
Zapytaj Seichan, ona rejestrował takie autko. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 03-12-2012, 23:13
|
|
|
Trzeba skierować wniosek do ministra do spraw transportu w związku z odstępstwem od warunków technicznych ze względu na VIN |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|