|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Zabezpieczenie antykorozyjne tylnych tarczo- bę |
Autor |
Wiadomość |
kubagrudz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DiD / 2008r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2012, 22:37 [II 2.0 DID] Zabezpieczenie antykorozyjne tylnych tarczo- bę
|
|
|
Ostatnio wymieniałem tylne tarcze wraz z klockami, niestety tarcze które kupiłem nie byly fabrycznie zabezpieczone antykorozyjnie w obszarze nie roboczym - bębny. Teraz zaczyna mi to wszystko pokrywać rdzawy nalot.
Macie jakieś ciekawe propozycje jak to zabezpieczyć, żeby ładnie wygladało? czy da sie to czyms pokryc? pomalować, posmarować itp... najłatwiej byłoby wymienic na nowe tarcze z fabrycznym proszkowym pokryciem ale to kosztowne - a te dzialaja super;)
Z góry dzięki za info:) |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 11-12-2012, 07:40
|
|
|
Są specjalne farby do hamulców - tylko taką możesz zabezpieczyć. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Gunner
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 315 Skąd: 3city
|
Wysłany: 11-12-2012, 17:38
|
|
|
1 Najprosciej,podjedz do OBI/Nomi, wybierz zwyklego 100ml -Hammerite.Kup odrdzewiacz (15zl 1L).Zdejmij tarczobebny ,wydmuchaj /wyczysc syf ze srodka,pedzlem zaplikuj odrdzewiacz w srodku i na zewnatrz ..Potem pomaluj hameraitem .Tak mialem zrobione w poprzednim aucie i wytrzymalo dosc dlugo.
2 Podjedz do jakiegokolwiek sklepu tuningowego i kup farbe do hamulcow np.Foliatec.
Jednak za kazdym razem trzeba pamietac o kompletnym usunieciu rudego przed pacykowaniem |
_________________ TURBOKLEKOT 173BHP 350NM -1640KG
MAZDA MX-5 1.8NBFL GT 220 KM /240NM-1100KG 15L na bucie i 6 sec
黒トカゲ Bez dachu nad glowa
 |
|
|
|
 |
|
|