Jak zamontować magnetyzery?? |
Autor |
Wiadomość |
Daro2404
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2012, 11:30 Jak zamontować magnetyzery??
|
|
|
Witam Posiadam mitsubishi carisme 1.8GDI po lifcie 125KM . Kupiłem niedawno magnetyzery firmy Expander 2+1 tzn. w skład wchodzą 2 magnetyzery paliwa i 1 powietrza. http://moto.allegro.pl/ma...2722247368.html Mam pytanie czy ktoś już kiedyś montował to w swojej carismie ?? Mógłby ktoś podesłać fotki jak to montować i na jakich przewodach ?? Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków. |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 24-10-2012, 11:47
|
|
|
Instalacja tego to prawie jak inwestycja w Amber Gold, zamontuj najlepiej poza samochodem - nie zwiększysz masy |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Daro2404
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 24-10-2012, 13:14
|
|
|
plecho1 napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27901 |
Chciałem sie dowiedzieć jak to zamontować a nie linki z opiniami |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
Jaro1974
Mitsumaniak Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5W i moto
Pomógł: 57 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 20738 Skąd: Z outlandera ;-) LRY ;-)
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 24-10-2012, 14:07
|
|
|
Daro2404 napisał/a: | Chciałem sie dowiedzieć jak to zamontować a nie linki z opiniami | Ale Bartek ma rację - to wyrzucanie kasy w błoto. Mam magnetyzery u siebie i nie demontuję tylko dlatego, że mi się nie chce.
PS. W Amber na początku wypłacali - i to z odsetkami. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-10-2012, 08:25
|
|
|
Cytat: | Jak zamontować magnetyzery?? | Najlepiej wcale. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 26-10-2012, 22:31
|
|
|
Postaraj się zamontować magnetyzer jak najbliżej wtrysków paliwa.To samo zrób z magnesem na powietrze-jak najbliżej przepustnicy. Z tym drugim małym magnetyzerem to nie mam pojęcia gdzie go założyć.
Kiedyś czytałem sporo o magnetyzerach i pamiętam, że mają one być montowane jak najbliżej silnika.
Widzę, że wszyscy skrytykowali ale nikt nie odpowiedział, więc proszę bardzo ja mówię co wyczytałem.
Jeśli chodzi o to czy magnetyzery działają czy nie to hmm.. nie wiem bo nie mam....
Napisz czy po kilku miesiącach zauważysz jakąś różnicę.
jeszcze tak mi się pomyślało więc zapytam: Ilu z was którzy napisali, że to wyrzucenie pieniędzy kupiło magnetyzer i faktycznie sprawdziło, że nie działa? Ja ani nikt z moich znajomych nie mają magnetyzerów więc nie mam pojęcia czy działają czy nie. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 27-10-2012, 07:26
|
|
|
jedyną chyba udokumentowaną zaleta magnetyzerów jest lepsza analiza spalin - czystsze spaliny
remi napisał/a: | Postaraj się zamontować magnetyzer jak najbliżej wtrysków paliwa.To samo zrób z magnesem na powietrze-jak najbliżej przepustnicy. Z tym drugim małym magnetyzerem to nie mam pojęcia gdzie go założyć. |
jak działa wtryskiwacz ??
Cytat: | Spaliny z silnika z wtryskiem zawierają mniej tlenku węgla, niepożądanych tlenków azotu i niedopalonych węglowodorów w stosunku do zasilania gaźnikowego, które praktycznie wyszło z użycia w aplikacjach silników spalinowych w samochodach. Historycznie występowały układy wtryskowe sterowane mechanicznie, hydraulicznie i elektromechanicznie, obecnie powszechnie występuje sterowanie wtryskiem elektroniczne poprzez układ komputerowy. |
czyli we wtryskiwaczu znajduje się cewka elektromagnetyczna sterowana prądem od komputera
co się stanie gdy w jego pobliże wprowadzisz dodatkowe silne pole magnetyczne??
zapraszam do książki od fizyki -> dział elektryczny |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 27-10-2012, 10:04
|
|
|
gulgulq napisał/a: | zyli we wtryskiwaczu znajduje się cewka elektromagnetyczna sterowana prądem od komputera
co się stanie gdy w jego pobliże wprowadzisz dodatkowe silne pole magnetyczne??
|
rozkalibruje się i czasy wtrysków staną się losowe.
z tego co pamiętam magnetyzery mają na celu uporządkowanie pola pomiędzy cząsteczkami więc najrozsądniej byłoby zamontować na wyjściu z pompy, a te do powietrza na trąbie słonia w równej odległości od przepustnicy i przepływki, która też ma cewkę, na przepustnicy też jest czujnik więc przyklejenie magnesu do niej też może przestroić całkiem dobrze skalibrowaną jednostkę napędową |
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-10-2012, 11:46
|
|
|
i9i napisał/a: | na przepustnicy też jest czujnik więc przyklejenie magnesu do niej też może przestroić całkiem dobrze skalibrowaną jednostkę napędową |
Dodaj do tego, że jeśli jest to GDI po lifcie to ma przepustnicę sterowaną elektromagnesem... |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 28-10-2012, 11:34
|
|
|
nie no ja to wszystko rozumiem, jednak podobno tak je się montuje. Ja nie mam i nie będę miał czegoś takiego. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 28-10-2012, 13:50
|
|
|
volve napisał/a: | że jeśli jest to GDI po lifcie to ma przepustnicę sterowaną elektromagnesem... |
Ano jest, ale to już sobie ECU ją dostroi z czasem.
Natomiast jest okazja zbadać czy te ustrojstwo cokolwiek daje, na czas montażu podpiąć Evoscana i montować na uruchomionym silniku, jednocześnie obserwując czy parametry się zmieniają. |
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
pepcio5
Forumowicz

Auto: Toyota Camry x2
|
Wysłany: 28-10-2012, 18:31
|
|
|
Magnetyzery mają na celu wymianę gotówki między sprzedającym a kupującym. Najlepiej je zamontować na kole zapasowym, podobno nigdy nie złapiesz kapcia |
|
|
|
 |
|