Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
23-03-2007, 02:09
Porysowane szyby!!!
Autor Wiadomość
stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2006, 21:52   Porysowane szyby!!!

Dziś po wielu tygodniach zabrałem sie za polerowanie szyb!! Szyby były bardzo porysowane od wycieraczek. Zakupiłem na Allegro politure do szkła płaskiego i ozdobnego-podchodziłem do tego bardzo sceptycznie!!Słyszałem wypowiedzi różnych ekspertów że to nie ma sensu ,że polerowanie we własnym zakresie nic nie da!!!
Na opakowaniu było napisane ze jest możliwy efekt lustra i każdy robi to na własne ryzyko!! Długo nie myślałem , rozrobiłem proszek z wodą, podłączyłem polerke i zabrałem sie do polerowania!! Na pierwszy ogień poszła szyba tylna( bo jesli ma sie zrobic lustro to niech przynajmniej ci z tyłu maja frajde)!! Po niecałych 10 minutach polerowania, zmyłem resztki pasty z szyby!! Effekt był naprawde niezły. Z szyby znikneły ślady po wycieraczce,głębsze rysy są prawie nie widoczne!!!Zabrałem sie za szybe przednia ( tu już musiałem poświęcić 40 min).
Jednym podstawowym błędem jaki popełniłem było nie zdemontowanie wszystkich plastików narażonych na tarcie,teraz musze pomalować je na czrno bądź kolor nadwoźia.Szybe wypolerowałem dokładnie kilka krotnie nakładając paste!!! Zmyłem paste i efekt jest oszałamiający,na szybie zostały tylko najgłębsze rysy ale są widoczne tylko pod słońce!!!Szyby wyglądają jak nowe i warto było zaryzykować!!!

:D Pasta kosztowała mnie 16 pln .koszta usługi 0 pln
Jeśli miał bym wymieniać szyby zapłacił bym około 600 pln a tak tylko 16 pln :mrgreen: :lol:
Mogę podać numer lub link do osoby która sprzedaje taki proszek!!!

A jeszcze jedna rzecz!! Wypolerowałem tą pastą plexi glas który chroni zegary!!- wygląda jak nowa!!! :mrgreen:

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2006, 08:58   

podaj link...

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2006, 10:50   

nioom podaj podaj :mrgreen: ja pare dni temu przyciemnialem tylne szybki wczesniej tego tak nie widzialem ale gdy je przyciemniłem wyszło troszke rysek widac je troche i chciałbym je zredukowac.. :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 23-05-2006, 12:37   

wlasnie a da sie tym czyms usunac cos wypiaskowanego na szybie ?? :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2006, 15:19   

http://www.allegro.pl/sho...php?uid=2049399

widze że politura już jest droższa ale może dlatego ze jest to większe opakowanie--mi na tylna i przednią wystarczyło 125 Tylko jak już bedziecie polerować to polecam profesjonalną polerke z wolnymi obrotami!! Oznaką że szkło zaczyna sie ścierać bedzie delikatne parowanie!!

Proponuje o napisanie do tego gościa czy nie może zrobić mniejszego opakowania!! moge przesłąć fotki jak wygląda szyba po polerowaniu!! :twisted:

swireek
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2006, 16:22   

A to ciekawa sztuczka...wklej zdjecia jak mozesz.pozdrawiam :)

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2006, 11:51   

Mam fotki !! moge poprzesyłać na mail!!Robiłem telefonem ale są w bardzo dobrej jakości i rozdzielczości 1280-960!!

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 26-05-2006, 08:57   

To wrzuc fotki na www.imageshack.us i wklej tutaj miniaturki, albo daj odnosnik.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 26-05-2006, 10:01   

Kilka pytań:
czy robisz polerkę samą politurą czy dodajesz wody jak w polerce z lakierem
jaki element polerujący tzn, tarcza z miskiem czy gąbką
ile obrotów na polerce

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 26-05-2006, 13:20   

STANKIEW...

A ja sie obawiam jednego...

Wszystko OK... fajnie że działa itd... tylko teraz prosiłbym o relację z nocnej jazdy w deszczową pogodę... lub dla odmiany jazdę w słoneczny dzień - pod słońce...

Bardzo proszę o obiektywną ocenę tak aby później nie okazało sie, że pół Klubu M - ma do wymiany przynajmniej przednie szyby gdyż po polerce mooocno "tęczują"...

Swoja wypowiedź nie zakończyłeś wypowiedzią - "zrób na własną odpowiedzialność" - piszę to po to abyś później nie był ździwiony jak ktoś będzie miał pretensje..... i to właśnie do Ciebie...

Mam nadzięję że to co napisałem powyżej jest zbędne, i że polerka w 100% sprawdza sie, a szyba nie zmeini swych właściwości nawet w ciężkich warunkach drogowych... chętnie sam bym sie skusił na taką zabawę - z tym że jak narazie obserwowałem oraz słyszałem o rewelacyjnych efektach z tym że ujemnych... i zawsze próby kończyły sie wymianą szyby...

Jeszcze raz prosze o obiektywną i wiarygodną ocenę, biorąc pod uwagę różne warunki na drodze - pogoda itd...dzień, słońce, noc....

Pozdrawiam

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2006, 18:25   

No wiec !!w czasie słonecznego dnia na szybach nie widać rys i widoczność jest lepsza!! jeśli chodzi o deszcz to nie zauważyłem żadnych problemów.Oczywiście każdy robi to na własną odpowiedzialność!!! Ja szyb nie mam zamiaru wymienić bo wyglądają jak nowe, nie starciły swoich właściwości sprzed polerowania!!!
Dam znać za jakieś 2 tygodnie jak wszystko wygląda i czy coś sie dzieje!!!

Więć można sie wstrzymać jeśli ktoś sie boji-za 2 tygodnie zdam recencje i przeprowadze testy!!!!

POLEROWANIE NA WŁASNE RYZYKO!!! :D

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 26-05-2006, 22:34   

opisz dokładnie jak to robiłeś... średnica tarczy, obroty jak skąd dokąd itd :) ... zamierzam za 2 tyg wymienić przednią szybe i moge sprobować starą spolerowac... jak wyjdzie to nie bede musiał zmieniać... ;)

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2006, 18:44   

no wiec !!! Średnica tarczy to około 20 cm- obroty nie powiem bo nie wiem ale był to najwolniejszy bieg. Całe polerowanie jest proste wystarczy dokładnie polerować cała powieszchnie!!

Co moge powiedzieć po 2 dniach jazdy w deszczu: na szybach nie widać żadnych zmian, wszystko idealnie ścieka i nic nie zostaje. Gdy pojawiało sie słońce szyby nie "tęczują".

Nie wiem czy rodzaj szyby ma jakieś znaczenie( pewnie tak) ja nie zauważyłem żadnych zmian jestem zadowolony.

Więcej informacji za 2 tygodnie!!!

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2006, 14:19   

Temat stary ale chciabym prosic o info tego specyfiku a tak konkretniej to linka jak jeszcze takowy istnieje.Tez chcialbym sie pozbyc kilku wiekszych rys z przedniej szyby :/
pozdr
bwr

artbiker
[Usunięty]

Wysłany: 01-11-2006, 15:49   

Fajnie, że o to zapytałeś (wątek skoczył do góry, dzięki temu i ja wiem, że coś takiego istnieje).
Powyższy link prowadzi do tego allegrowicza:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2049399
Niestety w tej chwili nie sprzedaje. Szukając czegoś podobnego wpadłem na to:
http://www.allegro.pl/ite...ochodowych.html
Opis aukcji i producent jest identyczny z tymi poprzednimi, tylko sprzedający inny. Wydaje mi się, że zmienił tylko konto, bo tam miał 4 negatywy.
W każdym bądź razie ja chyba też tego spróbuję.

Czy ktoś jeszcze tego używał i może potwierdzić działanie?

Odpowiedz do tematu