Zakaz postoju?? SM i ich monitoring |
Autor |
Wiadomość |
bartekino
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2012, 21:50 Zakaz postoju?? SM i ich monitoring
|
|
|
Czy uważacie że samochód marki ford zatrzymał się na zakazie i złamał prawo stając tam 5 minut??? Proszę o pomoc bo własnie dostałem list od mikołaja straży miejskiej ze złe pozostawiłem auto przez piec minut.
Takie zdjęcia dostałem. 5 minut stałem i żadnego zakazu tam nie widzę co Wy na to koledzy ?? |
_________________ http://www.uzyjwyobrazni.pl/
Piszę poprawnie po polsku.
"Proste są dla szybkich samochodów , zakręty dla szybkich kierowców " |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
|
|
|
|
 |
bartekino
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 14-12-2012, 22:35
|
|
|
No to idziesz do straży miejskiej i wyjaśniasz, że zakaz jest po drugiej stronie drogi? |
|
|
|
 |
bartekino
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 14-12-2012, 22:44
|
|
|
bartekino napisał/a: | Znak jest po prawej ja stoję po lewej stronie.. | Kiepsko to widać ze zdjęć ale czy 2 zdjęcie to nie jest ujęcie z drugiej strony Czyli stałeś na zakazie postoju.
Tylko jak się to ma do przepisów tego nie wiem, trzeba poczytać |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-12-2012, 23:00
|
|
|
bartekino napisał/a: | Znak jest po prawej ja stoję po lewej stronie.. |
No ale ja podzielam zdanie JCH. Chyba stałeś po stronie znaku.... To zdjęcie wygląda na zrobione tak, że ktoś stał przodem do przodu Twojego samochodu...?
Latania, znak (blady), drzewko, latarnia, skrzyżowanie...? |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
|
|
|
|
 |
bartekino
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 14-12-2012, 23:41
|
|
|
Kod: | Postój to unieruchomienie pojazdu niewynikające z przepisów ruchu drogowego i trwające ponad 1 min. |
Jak wyraźnie widać numer rejestracyjny na zdjęciu to ciężko będzie się wymigać od mandatu, z drugiej strony patrząc, Focus stoi na lewym pasie więc zgaduję, że po prawej przed krzyżówką też jest zakaz postoju i "co cwańsi" parkują po drugiej stronie jezdni, że to tam niby zakazu nie ma. Kierowca Focusa (przyjezdny) mógł zasugerować się drugim stojącym już autem, że tam jest parking, po czym zasłonił jego tablice rejestracyjne. Co potocznie nazywamy pechem. A co do samych teksańskich strażników, to jest to bardzo nieugięta służba, wytrwale dążąca do wysokiej ściągalności nałożonej należności, a już z gościa z daleka wyjątkowo, gdyż niezbyt opłacalne jest mu przyjeżdżanie na wezwania i rozprawy do sądu własciwego dla miejsca popełnienia wykroczenia. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-12-2012, 08:21
|
|
|
i9i - no dobra, a jak udowodnią ze SM, że samochód stał > 1min, a nie <=1min?
Ciekawa jest też perspektywa zrobienia pierwszego zdjęcia. Mają tam swój posterunek czy może któryś z pracowników dorabia w godzinach wolnych z domowego balkonu? |
|
|
|
 |
bartekino
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-12-2012, 08:54
|
|
|
krzychu napisał/a: | i9i - no dobra, a jak udowodnią ze SM, że samochód stał > 1min, a nie <=1min?
Ciekawa jest też perspektywa zrobienia pierwszego zdjęcia. Mają tam swój posterunek czy może któryś z pracowników dorabia w godzinach wolnych z domowego balkonu? |
Obawiam się że jest to zdjęcie z monitoringu. Nie wiem co zrobić przecież to jest paranoja co ta straż wiejska wyprawia. Trzeba coś wymyślić żeby im odpisać i było dobrze bo raczej im nie odpuszczę. Ostatnio jadąc galantem w gminie Biały Bór dostałem zdjęcie z fotoradaru od SM że przekroczyłem prędkość o 11 km o godz. 21,56. Na 40 miałem 51 km. To co się dzieje robi się naprawdę delikatnie powiedziane chore.... |
_________________ http://www.uzyjwyobrazni.pl/
Piszę poprawnie po polsku.
"Proste są dla szybkich samochodów , zakręty dla szybkich kierowców " |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 15-12-2012, 09:35
|
|
|
krzychu napisał/a: | i9i - no dobra, a jak udowodnią ze SM, że samochód stał > 1min, a nie <=1min? |
Rzucą kilkoma kadrami z nagrania, bądź całym nagraniem.
bartekino napisał/a: | przekroczyłem prędkość o 11 km |
Niedługo będą o 2 km/h walczyć by cokolwiek wyrwać, a niech jeszcze zwaloryzują mandaty to będą się wszędzie czaić z aparatami zamiast pilnować porządku do czego to zostali powołani "Niespełnieni Teksańscy Strażnicy". Władze samorządowe przemianowały ich z porządkowych na zarabiaczy. Gdyż to logiczne, że zamiast siedzieć za biurkiem i wypisywać sterty mandatów z maszynki wygoniłby dwóch żuli zaczepiających ludzi pod marketem, ale na żulu nie zarobią. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-12-2012, 10:07
|
|
|
bartekino napisał/a: | Ostatnio jadąc galantem w gminie Biały Bór dostałem zdjęcie z fotoradaru od SM że przekroczyłem prędkość o 11 km o godz. 21,56. Na 40 miałem 51 km. To co się dzieje robi się naprawdę delikatnie powiedziane chore.... |
Nie wiem dlaczego chore? Znaczy ta gmina jest znana z wyciskania ile się da i to jest naganne. Ale Ty jednak przekroczyłeś prędkość więc czemu chore? Ze zdjęć wynika, że stałeś na zakazie postoju i to że dostaniesz mandat też jest chore? To po co są te przepisy? Nie przeholowałeś trochę? Jak się jeździ ponad limit to się trzeba liczyć z konsekwencjami... Ja już nieraz dostałem mandat, ale nie wylewałem żali na forum bo zawsze to była moja wina.... Kiedyś dostałem 5 minut przez 23 mandat za przekroczenie o 17km/h? 6 minut później już by było przekroczenie o 7km/h i nie było by mandatu... Też miałem wylewać żale? Policjant okazał się służbistą, ale cóż zasady to zasady. Do puki nie czepia się i wykonuje swoją pracę to przecież za to mu płacę (podatki).
[ Dodano: 15-12-2012, 10:08 ]
i9i napisał/a: |
Rzucą kilkoma kadrami z nagrania, bądź całym nagraniem. |
A no to wtedy płacz i płać. |
|
|
|
 |
|