[Cari 1.8] Jak podłaczyć włącznik przeciwmgielnych |
Autor |
Wiadomość |
zygizwro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2012, 21:03 [Cari 1.8] Jak podłaczyć włącznik przeciwmgielnych
|
|
|
Posiadam wersje z 97 r z dwoma przyciskami. Przód i tył. Przednich halogenów już nie mam. Przycisk cały połamany. Kupiłem 1 duży włącznik wciskany do tylniego światła przeciwmgielnego ale nie wiem, które kable mam do którego pinu przylutować bo kostki są inne. Pomoże ktoś? |
|
|
|
 |
rogal133
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 184 Skąd: Radziejów
|
Wysłany: 23-12-2012, 11:24
|
|
|
a napewno kupiles kostke od przedliftowej carismy?? bo kostki powinny byc takie same jesli masz od przedliftowej to włącznik po wcisnieciu nie powinien odbic tylko zostac wcisniety |
_________________ historia mojej carismy http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53679 |
|
|
|
 |
zygizwro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2012, 17:21
|
|
|
Moj odbija. Zatem jest moze z poliftowej wersji. Jak podlaczyc go. Rozebralbym kostke i przylutowal do wlacznika. Tylko nie wiem ktory kabel za co odpowiada. Podswietlenie, wlaczony obwod i wyl. |
|
|
|
 |
rogal133
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.6 16v
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 184 Skąd: Radziejów
|
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 23-12-2012, 18:52
|
|
|
Było już o tym i wersji przed lidtem były dwa rodzaje tych włączników z dwoma różnymi kostkami, bodajże w '98 roku weszła zmiana, ale jak to w Carismach bywa, coś mogli mienić a nie musieli zaopatrz siew poprawny przycisk a ten odsprzedaj i będzie po kłopocie. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
majonez1990
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 (90KM)
|
Wysłany: 27-12-2012, 21:21
|
|
|
Korzystając z założonego już tematu mam pytanie, założyłem halogeny do mojej cari 97r, ale ze względu na chore ceny włącznika halogenów kupiłem, włącznik od colta tez 97r, są w nim gniazda na 2 kostki, na pierwszy rzut oka jest to samo, kostka 4 pinowa do tylnych przeciwmgłowych pasuje , ale do przednich halogenów już minimalnie nie pasuje jak połączy się piny z wtyczki zgodnie z włącznikiem to podczas włączania zapalają mi się światła mijania zamiast halogenów, ma ktoś na to rozwiązanie albo schemat elektryczny halogenów od cari i colta? |
|
|
|
 |
|