|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stuki-drżenie blachy ? |
Autor |
Wiadomość |
Maciek111
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2012, 16:58 Stuki-drżenie blachy ?
|
|
|
Od poczatku użytkowania ASX-a słyszę podczas zamykania "ostatnich" drzwi hałas w okolicy klapki wlewu paliwa lub trochę niżej. Występuje to tylko gdy zamykam ostatnie drzwi i szyby są zamknięte. Coś związanego chyba z ciśnieniem wywołanym zamykaniem drzwi. A efekt jest taki jakby dzwoniła tablica rejestracyjna. Może to praca "skrzeli" ? Jakbyście mogli sprawdzić czy u Was też tech odgłos występuje. Najlepiej słychać go podczas zamykania tylnych lewych drzwi. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 29-12-2012, 18:13
|
|
|
U mnie za tylnym kołem są odpowietrzniki takie klapki, które się otwierają tylko na zewnątrz.... Myślę, że masz to samo. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 29-12-2012, 19:43
|
|
|
Maciek111, O ile pamiętam pod zderzakiem z lewej strony, są jak to nazwałeś skrzela/odpowietrznik. To one tak hałasują. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Maciek111
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 29-12-2012, 20:07
|