[B-B] Beskidy - warunki drogowe |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2012, 20:27 [B-B] Beskidy - warunki drogowe
|
|
|
Jakie warunki drogowe na Podbeskidziu
Prawdopodobnie będę w weekend w okolicach Żywca i interesuje mnie jakie są warunki na drodze Żywiec-Milówka-Koniaków-Istebna. Tym bardziej, że być może pojedzie tam auto z przyczepą (powiedzmy, że 3,5 t + 2,0 t)
Dajcie znać jeśli ktoś wie jakie tam opady śniegu i czy "szklanka" się robi. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 06-12-2012, 21:07
|
|
|
Cytat: |
Jakie warunki drogowe na Podbeskidziu
Prawdopodobnie będę w weekend w okolicach Żywca i interesuje mnie jakie są warunki na drodze Żywiec-Milówka-Koniaków-Istebna. Tym bardziej, że być może pojedzie tam auto z przyczepą (powiedzmy, że 3,5 t + 2,0 t)
Dajcie znać jeśli ktoś wie jakie tam opady śniegu i czy "szklanka" się robi. |
Własnie wróciłem z Gilowic pod Żywcem, warunki były tragiczne. Śnieg, gołoledź, brak pługów, solarek, piaskarek. Nie wiem co jutro. Ale przygotuj się na "łatwo nie będzie". |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 06-12-2012, 21:25
|
|
|
mjsystem napisał/a: | Ale przygotuj się na "łatwo nie będzie" | No to kiszka.... Gdybym jechał swoim autem to nie miałbym obaw ale zestaw auto + przyczepa i na niej 2 tony.... Hm...
Najbardziej interesuje mnie fragment: o ten właśnie. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 06-12-2012, 21:38
|
|
|
JCH napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Ale przygotuj się na "łatwo nie będzie"
No to kiszka.... Gdybym jechał swoim autem to nie miałbym obaw ale zestaw auto + przyczepa i na niej 2 tony.... Hm...
Najbardziej interesuje mnie fragment: o ten właśnie.
_________________ |
Tam nie jechałem, nie wiem. Ale ogólnie w górach sypało. Jutro pojadę znów to się spytam na radiu. |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 06-12-2012, 21:42
|
|
|
mjsystem napisał/a: | Jutro pojadę znów to się spytam na radiu | W które miejsce jedziesz jutro i w jakich godzinach? |
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 06-12-2012, 22:05
|
|
|
Rano do Gilowic przez BB i Żywiec, z wieczornym powrotem na Międzybrodzie, Kęty. Tak jak dziś. |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 07-12-2012, 11:12
|
|
|
To zadzwonię po południu/wieczorem. |
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 07-12-2012, 11:26
|
|
|
mjsystem napisał/a: |
Własnie wróciłem z Gilowic pod Żywcem, warunki były tragiczne. Śnieg, gołoledź, brak pługów, solarek, piaskarek. Nie wiem co jutro. Ale przygotuj się na "łatwo nie będzie". |
Jejciu, aleś dosadził.... zależy czego się spodziewasz, ale ja tą drogą jeździłem x lat i może 1-2 razy w roku jacyś artyści ją blokowali bo nie mogli wyjechać pod górę na letniawkach albo z butem w podłodze darli lód do asfaltu.... Oczywiście zdarza się, że droga jest utrzymana na biało co mieszkańcom jakoś nie przeszkadza, ale zazwyczaj przez ostatnie lata to tam na czarno utrzymują. Ale żeby od razu mówić "tragicznie"? Tragicznie to jest jak jest ponad 10cm śniegu na drodze.
Ps. Co tam porabiasz w moich rodzinnych stornach?
JCH - z tego co pamiętam to tam są serpentyny i niezłe górki.... Za ciekawy to tamten odcinek na pewno nie jest... Ale jak nie będzie opadów z 1 dzień to myślę, że spoko. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 07-12-2012, 12:04
|
|
|
JCH napisał/a: | (powiedzmy, że 3,5 t + 2,0 t) | Oj to ty lepiej zadbaj o prawidłowe ustawienie hamulca najazdowego, bo będzie bieda. |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 07-12-2012, 12:15
|
|
|
JCH - jakby co to zawsze możesz zadzwonić do http://www.ochodzita.com.pl/kontakt.htm
Oni są na tej trasie... Powiesz, że chcesz do nich dojechać na letnich i nie wiesz czy dojedziesz (już kiedyś tak dzwoniłem)...
A polecam też w Kauflandzie w Żywcu (zaraz na mostem więc nawet zestawem spokojnie) jest 5kg soli drogowej ja sobie już worek kupiłem i wrzuciłem do bagażnika... Zawsze to lepiej mieć niż nie mieć jakby miało braknąć trochę do wyjazdu... Kiedyś ktoś na forum pisał, że tir się nie wydrapał pod górę i jakiś koleś z matysa przyleciał z 5kg i tir dał radę |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 07-12-2012, 13:26
|
|
|
cns80 napisał/a: | JCH napisał/a: | (powiedzmy, że 3,5 t + 2,0 t) | Oj to ty lepiej zadbaj o prawidłowe ustawienie hamulca najazdowego, bo będzie bieda. | Przekażę właścicielowi, choć na ile go znam do spraw technicznych podchodzi rzetelnie.
Jest to jakiś pomysł, powinni na bieżąco wiedzieć. Te 5 kg soli też nie zaszkodzi.
Dzięki |
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 07-12-2012, 21:41
|
|
|
krzychu napisał/a: | Jejciu, aleś dosadził.... zależy czego się spodziewasz, ale ja tą drogą jeździłem x lat i może 1-2 razy w roku jacyś artyści ją blokowali bo nie mogli wyjechać pod górę na letniawkach albo z butem w podłodze darli lód do asfaltu.... Oczywiście zdarza się, że droga jest utrzymana na biało co mieszkańcom jakoś nie przeszkadza, ale zazwyczaj przez ostatnie lata to tam na czarno utrzymują. Ale żeby od razu mówić "tragicznie"? Tragicznie to jest jak jest ponad 10cm śniegu na drodze.
Ps. Co tam porabiasz w moich rodzinnych stornach?
|
Krzychu, było tragicznie, może tylko w tym momencie, ale zanim odsniezyłem pierwszą stronę auta, druga była już zasniezona.
Wczoraj, dziś i w poniedziałek mam tam zlecenie w szkole
PS Dziś wracałem, droga spoko luz, pomimo mrozu -11st. |
|
|
|
 |
t0m3k
Mitsumaniak
Auto: Sigma 3.0 V6 12V
|
Wysłany: 07-12-2012, 22:04
|
|
|
w sumie w wielu wiochach na podbeskidziu drogi są utrzymywane na biało |
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 08-12-2012, 07:32
|
|
|
t0m3k napisał/a: | w sumie w wielu wiochach na podbeskidziu drogi są utrzymywane na biało |
Potwierdzam |
|
|
|
 |
t0m3k
Mitsumaniak
Auto: Sigma 3.0 V6 12V
|
|
|