|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8GDI] Ssanie |
Autor |
Wiadomość |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 23-12-2012, 18:36 [1.8GDI] Ssanie
|
|
|
Witam mam pytanie jak jest z ssaniem w GDI prawidłowa reakcja.Nie wiem czy u mnie prawidłowo reaguje czy jest walniety któryś czujnik temp. Więc tak jeżeli temperatura na zewnątrz dochodzi do zera stopni to ssanie jest do momentu aż wskaźnik nagrzania silnika wskoczy na pierwszą kreskę i się wyłącza obroty z 1300ok spadają na 750-800 i stoją.Natomiast gdy są mrozy (tu zdziwienie) ssanie jest włączone przez długo duższy czas nawet wskaźnik nagrzania jest już prawie w połowie a samochód nadal trzyma ssanie dopiero po dłuższym czasie się wyłącza.Nie wiem jaka powinna być prawidłowa reakcja więc pytam:)Carisma GDI z 97roku. Wiem tyle że prawidłowo powinno sie wyłączyć po osiągnieciu pierwszej kreski na wskaźniku tak?.... |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 23-12-2012, 18:57
|
|
|
Podbite obroty przez dłuższy czas podczas mrozów wiąże się z ogrzewaniem przepustnicy i tym samym przelatującego przezeń powietrza do osiągnięcia optymalnej temperatury. Czyli wszystko okej. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
|
|