|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Łożysko kierunkowe |
Autor |
Wiadomość |
Werwolf
Mitsumaniak
Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 180 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 11-08-2009, 07:45 [Cari 1.9TD] Łożysko kierunkowe
|
|
|
Witam!
Wątek z innego tematu, ale że sprawa pilna, to zakładam osobny.
Kiedyś w sklepie powiedzieli mi, że jak drga pasek wielorowkowy to na 100% winny jest alternator, tzn. z jego winy napinacz nie działa jak trzeba (podobno częsta usterka Mercedesa Vito, w którym wystarczy zamienić zwykłe łożysko alternatora na łożysko kierunkowe i napinacz żyje i żyje, w przeciwnym przypadku pada najdalej po 2000km), ale w swoich katalogach nie znaleźli jaki typ łożyska wchodzi do Carismy.
Czy ktoś kto ma Cari 1.9TD z silnikiem Renaulta F8QT ma na alternatorze łożysko kierunkowe????
Werwolf |
|
|
|
 |
bus81
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 28-12-2012, 17:53
|
|
|
Hej mam pytanko w sprawie tego sprzegielka tez mi drga i hałasuje pasek chce wymienic to sprzegielko ale w mojej cari chyba niema! czy zalozyles to sprzegiełko i pomogło pozdrawiam
Werwolf, |
_________________ BUS |
|
|
|
 |
Werwolf
Mitsumaniak
Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 180 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 28-12-2012, 20:00
|
|
|
Tak, kupiłem rolkę alternatora ze sprzęgłem kierunkowym (oryginalnie jest tylko sama rolka na pasek wielorowkowy) i mam święty spokój z drgającym napinaczem paska wielorowkowego. Szukaj jakiegoś zamiennika do volvo (nie pamiętam gdzie i jaką konkretnie rolkę kupiłem, ale wydaje mi się, że właśnie do V40).
Powodzenia.
Werwolf |
|
|
|
 |
|
|