|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik ciśnienia lub pompa paliwowa!!! |
Autor |
Wiadomość |
Tomczyn
Mitsumaniak 1905/KMM

Auto: Carisma 1.9 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-11-2012, 19:25 Czujnik ciśnienia lub pompa paliwowa!!!
|
|
|
Witam Mitsumaniaków i proszę o pomoc
W dniu dzisiejszym moja Cari umarła. Zaczęło się od problemów z odpalaniem, podczas jazdy zaczęła gasnąć, nie reagowała na pedał gazu i znowu gasła. Jakoś udało mi się doturlać do mechanika, który podpiął ją do kompa. Wyniki wskazały, że jest zbyt małe ciśnienie paliwa!!! Mechanik stwierdził, że winny jest czujnik ciśnienia paliwa na magistrali lub pompa paliwa . Spec zasugerował by najpierw wymienić czujnik (0281002405) i wykonaliśmy tel do dwóch hurtowni - cena 550 - 600 zł . Czy rzeczywiście to mogą być przyczyny takiego stanu rzeczy??? Czy można jakoś sprawdzić stary czujnik ciśnienia bez konieczności kupna nowego???Proszę o opinie i pomoc...
Aha autko jest z 2001 1.9 DID 85 kw oraz wszystkie filtry były wymieniane w maju.
PS.
Może ktoś z Was przyjaciele ma w garażu niepotrzebny czujnik ciśnienia do mojej Cari??? Oczywiście zapłacę a i moja Cari będzie wdzięczna Odwdzięczę się również na przyszłorocznym spocie... Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o pomoc... |
_________________ Żołnierze nie umierają,
idą do piekła żeby się przegrupować.
Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska