|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] wzrost mocy cari |
Autor |
Wiadomość |
Ppiotr
Forumowicz Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 320 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: 29-12-2012, 20:16 [Cari 1.9TD] wzrost mocy cari
|
|
|
Od jakiegoś czasu mam problem jak jadę równo np kilka km nie ruszając pedałem ok 1.8 tys do 3 tys obr nagle samochód sam przyśpiesza i to bardzo mocno po set metrach zwalnia do poprzedniej prędkości. dzieje się to tak samo jak by pompa sama doładowywała paliwo tą samą sytuacją miałem kilka razy jak brakowało mi paliwa w zbiorniku oczywiście auto jest zatankowane filtr wymieniony zawór przestawiacza wtrysku sprawny pali idealnie tylko kontrolka silnika się świeci gaśnie jak nie ruszam pedałem gazu w czasie jazdy gdy ruszę delikatnie na dół lub do góry od razu się zapala błd nie znam jeśli chodzi o moc normalnie jest b-dobra
i czy jest może jakiś filtr paliwa w zbiorniku ?
Jak wiecie co może być tego usterką to wiecie co zrobić
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
gitarr
Forumowicz
Auto: Mitsu Carisma 1,9TD 1999r Lift
|
Wysłany: 30-12-2012, 21:13
|
|
|
Sprawdź membrany zaworu LDA, może przepuszczają paliwo zdejmij wężyk i zobacz czy nie ma paliwa. |
_________________ Mitsubishi Colt 1,6GLXi 113KM 1992r.
Mitsubishi Colt 1,6GLXi 113KM 1992r. automat
Mitsubishi Carisma 1,8GDI 2001r.
Mitsubishi Carisma 1,9TD 1999r. - obecnie
Mitsubishi Colt GLi 1,3 1996r. - obecnie
Mitsubishi Space Star 1,3 1998r. - obecnie |
|
|
|
 |
Ppiotr
Forumowicz Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 320 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: 30-12-2012, 21:29
|
|
|
właśnie też podejrzewałem LDA ale tam sucho zresztą mam go przestawionego aby od razu się załączał nawet wymieniłem wszystkie wężyki bo tamte były twarde już stare brak mi wizji. Ale jeszcze jedno dziś właśnie jechałem i dziwna sprawa sinik momentami pracował twardo jak uszkodzony przestawiacz gdy wjechałem do garażu podniosłem maskę a tam chwilami przestawiacz chodzi a chwilami nie. Słychać jak pracuje lub nie pracuje myślałem że złączka ale poprawiłem i dalej to samo gdzie jeszcze może być przyczyna chyba że wywalę jutro złączkę jak od wtryskiwacza bo też z nią miałem kiedyś problemy |
|
|
|
 |
|
|